Kartal'da katliam lanetlendi

Kartal'da katliam lanetlendi

Kartal'da katliam lanetlendiSivas Katliamı’nın 15. yıl dönümünde Kartal’da da anma etkinlikleri devam ediyor. 29 Haziran akşamı...

A+A-

Kartal'da katliam lanetlendiKartal'da katliam lanetlendi

Sivas Katliamı’nın 15. yıl dönümünde Kartal’da da anma etkinlikleri devam ediyor. 29 Haziran akşamı Kartal İşçi Kültür Evi’nde 150 kişilik bir etkinlik gerçekleştirildi. 

Sivas’ın ışığı sönmeyecek!

29 Haziran Pazar akşamı saat 20:00’de başlayan etkinlik İşçi Kültür Evi’nin tiyatro topluluğunun Sivas katliamını yaşayanlar ve düzenleyenler cephesinden anlatıldığı oyun ile başladı. Sade bir anlatıma sahip olan oyun insanların oldukça etkilendiği ve tepkilerini dışa vurdukları bir gösteri oldu. Oyun ‘asla unutma asla bağışlama’ diyerek kitlenin Sivas şehitleri için saygı duruşuna çağrılmasıyla bitirildi.

Kartal İşçi Kültür Evi adına yapılan konuşmayla etkinliğe devam edildi. Konuşmada katliam ile aslında emekçilerin sesinin boğulmasının amaçlandığı ifade edildi. Fabrikada karın tokluğuna çalışan işçilerin, sokak ortasında kurşunlananların, zindanlara kapatılanların acılarını, kederlerini ve elbette direnişlerini dile getiren, şiire döken türküler yakanların yani emekçi milyonların sesi boğulmak istendi denildi. Bu katliamların unutulmayarak ve hesap sorularak durdurulabileceğinin söylendiği konuşmada “asla unutmayalım asla affetmeyelim” denildi.

Türküler susmaz, semahlar sürer!

Konuşmadan sonra ise Kartal İşçi Kültür Evi’nin çocuk şiir topluluğu dünyayı çocukların gözünden anlatan, Filistinli çocukların dünyaya bakışını vurgulayan tiyatral bir şiir dinletisi sundu. Dinleti çocukların açtığı “Yaşasın halkların kardeşliği” pankartıyla son buldu.

Kartal'da katliam lanetlendi

Şiir dinletisinden sonra ise Üç Deniz Topluluğu’ndan sanatçı Ferda Ereren kısa bir dinleti sundu. İlgiyle dinlenen dinletiye dinleyicilerde eşlik ettiler.

Etkinliğin son bölümünde ise Sivas katliamı görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimi vardı. Yaklaşık yirmi dakika süren gösterim sırasında sık sık katliama tepkiler dillendirildi, bir kısım insan öfkesini gözyaşlarına döktü.  Sinevizyondan sonra “Türküler susmaz, semahlar sürer!” sloganları atıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından 2 Temmuz günü gerçekleştirilecek mitinge yapılan çağrıyla etkinlik sonlandırıldı. Etkinliğe 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak'dan derlenmiştir - 30 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.