Kaşkışlalılar yemekte buluştu

Kaşkışlalılar yemekte buluştu

Kaşkışlalılar yemekte buluştu Yozgat'a bağlı Kaşkışla köyünden hemşeriler, Kaşkışla Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel...

A+A-

Kaşkışlalılar yemekte buluştuKaşkışlalılar yemekte buluştu

Yozgat'a bağlı Kaşkışla köyünden hemşeriler, Kaşkışla Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Dayanışma Derneği'nce (KIŞLA - DER) düzenlenen yemekte bir araya geldi. KIŞLA-DER'in bu yıl 2.'sini gerçekleştirdiği Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Kokteyl Salonu'nda verilen geleneksel yemeğe, çok sayıda davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını, KIŞLA-DER Başkanı Alpaslan Koçak yaptı ve güncel gelişmelere değindi. Koçak, dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik krize dikkat çekerek, "Egemen emperyalist güçler, başta ABD ve AB olmak üzere, krizin yükünü az gelişmiş ve gelişmekte olan yoksul ülkelere yıkmakta, buralardaki halkın daha çok yoksulluk ve sefalet içinde yaşamasına neden olmaktadır. IMF ve Dünya Bankası aracılığıyla pompalanan politikalara harfiyen uyan yerli işbirlikçi hükümetler de maalesef bu zorbaların amaçlarına hizmet etmektedir" dedi. Türkiye'nin ulusal bağımsızlığının yok edildiğini, ülkenin her alanda dışa bağımlı hale geldiğini belirten Koçak, şunları söyledi:

"Tarım reformu dediler, çiftçiyi perişan ettiler. Özellikle 1999'dan bu yana uygulanan IMF ve Dünya Bankası kaynaklı yanlış tarım politikaları, ülkemizde tarımı yok etmiştir. Gübre ve mazota acımasızca zamlar yapılmış, çiftçimiz gübre alamaz, ekin ekemez hale gelmiştir. Çiftçi tüccarın tefecinin insafına bırakılmıştır. Tarımda ve hayvancılıkta kendi ülkemiz gerçeklerine uygun politikalarımız oluşturulmalıdır. Sağlık reformu dediler, mezarda emekliliği getirdiler. Hükümet, IMF ve Dünya Bankası'nın talimatlarını uygulamaktan vazgeçmeli. Sosyal Güvenlik Yasası tamamen geri çekilmeli, çalışanların emeklilik hakkı genişletilmeli, mevcut emeklilik yaşı ve prim gün sayısı düşürülmelidir. Emeklilik maaşları insanca yaşanabilecek düzeyde olmalıdır. Her yurttaşımız ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanmalıdır."

Siyasal iktidarın din ve inanç özgürlüğünü sadece türbandan ibaret olarak gördüğünü de dile getiren KIŞLA-DER Başkanı, ülke nüfusunun üçte birini oluşturan Alevi yuttaşların inanç, hak ve hürriyetlerinin dikkate alınmadığının altını çizdi. Koçak, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversiteler üzerindeki gerici, yobaz örgütlenmelere son verilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Dış ve iç politikada ulusal yeni politikalar geliştirilmeli, ülke bütünlüğü ve bölünmezliğini koruyan siyasal anlayış tercih edilmelidir. Ülkemizde yaşayan halk etnik ve dini kökenlerine göre sınıflandırılmamalı, her yurttaşımıza eşit davranılmalıdır" dedi. Koçak'ın konuşmasının ardından, yörenin türkülerini hep bir ağızdan söylerek keyifli bir gece geçiren Kaşkışlalı hemşeriler, aralarında hediye çekilişi de gerçekleştirerek, derneğe katkı sundu.

Cumhuriyet ANKARA - 25 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.