'' Katiller, tecavüzcüler, çetler ve sapıklar bizim dergahlarımıza giremezler''

'' Katiller, tecavüzcüler, çetler ve sapıklar bizim dergahlarımıza giremezler''

“ Ormanlarımız talan ediliyor, ırmaklarımız, vadilerimiz, köylerimiz talan ediliyor. Bütün yaşam alanlarımızı işgal edip zehir saçıyorsunuz. Sıra dergahlarımıza mı geldi? O pis, kanlı elinizi ve dilinizi derhal çekin kutsalımızdan!

A+A-

AH- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, bugün yaptığı yazılı açıklamayla  faşist çete resis Sedat Peker’in, Alevilerin önemli dergahlarından biri olan Abdal Musa Dergahı‘na silahla girmesine sert tepki gösterdi.

PSAKD Genel Merkezi, özellikle son zamanlarda siyasi iktidarın sözcüsüymüş gibi konuşan, mitingler düzenleyen ve muhalifleri tehdit eden mayfaycı çete reisi Sedat Peker’in, yanındaki adamlarıyla birlikte silahlı bir şekilde Antalya Elmalı’daki Abdal Musa Dergahı’na girmesine tepki gösterdi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“ABDAL MUSA’NIN HUZURUNU KİRLETTİLER”

”Abdal Musa’nın temsili resminde kalbinin tam üzerine saplanmış bir ok vardır. Bu resimde bize verilen mesaj ise;
Savunmasız bir cana atılan oku biz kendi bedenimizde hissederiz” der.
Böylesine doğayı ve yaşamı savunan Alevilerin kutsallarından Abdal Musa dergahına bu gün silahları ile bir çete girdi.
Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker adındaki tescilli çeteci, silahlı adamları ile saygısızca sürü halinde Abdal Musa’nın huzurunu kirlettiler.
Sedat Peker’i de ona bu cesareti verenleri de tanıyoruz. “Kanınızla duş alacağız, oluk oluk kan akıtacağız…” diyenler de, Madımak davasının sözde zamanaşımına “hayırlı olsun…” diyenler aynıdır” dedi

”HADDİNİZİ BİLİN!

Faşist çete resis Sedat Peker’in, Alevilerin önemli dergahlarından biri olan Abdal Musa Dergahı‘na silahla girmesine sert tepki gösterilen PSAKD açıklamasında Ormanlarımız talan ediliyor, ırmaklarımız, vadilerimiz, köylerimiz talan ediliyor. Bütün yaşam alanlarımızı işgal edip zehir saçıyorsunuz. Sıra dergahlarımıza mı geldi? O pis, kanlı elinizi ve dilinizi derhal çekin kutsalımızdan! Hiç kimse “burası dergah herkes gelebilir…” diyemez. ” ifadelerine yer verildi.

  Açıklamanın davamında çete reisinin dergaha girmesine ilişkin şunlar kaydedildi: ”Evet dergahlarımızın kapısı herkese açıktır. Ama bizim “herkes”den kastımız; katiller, tecavüzcüler,çeteciler ve sapıklar değildir. Bu yapılanı dergahımıza bir saldırı olarak görüyor ve asla unutmayacağımızı da önemle belirtiyoruz” denildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.