Katliam Antakya'da etkinliklerle lanetlenecek

Katliam Antakya'da etkinliklerle lanetlenecek

Katliam Antakya'da etkinliklerle lanetlenecek   ANTAKYA (01.07.2008)- Antakya 2 Temmuz Platformu dün Eğitim-Sen şube binasında yaptığı...

A+A-

Katliam Antakya'da etkinliklerle lanetlenecek
Katliam Antakya'da etkinliklerle lanetlenecek 
 
ANTAKYA (01.07.2008)- Antakya 2 Temmuz Platformu dün Eğitim-Sen şube binasında yaptığı basın toplantısı ile Sivas Katliamı'nı protesto etmek için 2 Temmuz'da yapılacak eylem takvimini açıkladı.

Platform adına açıklamayı Eğitim-Sen Şube Başkanı Servet Kavukoğlu yaptı. Tarihe kara bir leke olarak geçen 2 Temmuz katliamının 15. yılı olduğunu kaydeden Kavukoğlu, “Katillerden hesap sormak, katliamı lanetlemek ve özgür bir ülke için alanlarda olacağız” dedi.

Sivasta katledenlerin aynı ayrımcı, ırkçı politikaları sürdürdüğünü ifade eden Kavukoğlu, “Halkların kardeşçe bir arada yaşamasını engellemeye çalışıyorlar. Katliamın temelinde 14 yıldır belirtiğimiz gibi Maraş'ta, Çorum'da, Taksim'de ve ülkenin her yanında terör estiren gerici ırkçı faşist odaklar var. Yine bu katliamın arkasında hak alma mücadelesini bastırmak var. Susurluk'ta Şemdinli'de Trabzon'da, İstanbul'da, Malatyada suç üstü yakalanan kirli ilişkiler var.” diye konuştu.

Son dönemlerde ırkçı faşist saldırıların arttığını hatırlatan Kavukoğlu, “Tüm katliamlarla yüzleşmek saldırıların ve katliamların hesabını sormak için alanlarda olacağız. Halklarımızı 2 Temmuz günü alanlara çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Kavukoğlu, Etkinlikler Eğitim-Sen, SES, BES, Yapı Yol-Sen, Genel-İş, Tabip Odası, Serinyol Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, ESP, TÖP, İHD ve Antakya Kültür Sanat Derneği tarafından oluşturulan eylem programını şu şekilde açıkladı. 2 Temmuz günü saat 18.00'de Ulus Meydanı'nda basın açıklaması yapılacak, saat 19.00'da Belediye Oda Tiyatrosu'nda Sivas şehitleri anılacak.

ATILIM - 1 Temmuz 2008

Sivas'ı Unutmadık, Unutmayacağız….

Eğitim Sen, Ses, Bes , Yapı Yol Sen, DİSK, HTO, Serinyol Pir Sultan Abdal Derneği, Töp ,Esp, İhd, Antakya Kültür Sanat Derneği, tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında Faşist/Gerici odaklarca gerçekleştirilen ve tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçen 2 Temmuz Madımak Katliamının 15. yıldönümünde katillerden hesap sormak, katliamı lanetlemek ve katledilenleri ölümsüzleştirmek, benzeri cinayet ve katliamların yaşanmayacağı özgür, demokratik ve laik bir ülke için 2 Temmuz’da alanlarda olacaklarını belirtti..

Eğitim Sen Hatay Şubesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim Sen Hatay şube Başkanı Servet Kavukoğlu; Ülkemizin, halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanımızın katledilişinin 15. yıldönümünde aynı odaklar; hâlâ ayrımcı, ırkçı ve gerici politikalarını sürdürerek Halkların kardeşçe bir arada yaşamasını engellemeye çalışmaktadırlar. Bu anlayış bir yandan Sivas’a ve ülkemize gericiliği, ırkçılığı, şiddeti ve savaşı dayatırken; bir yandan da işsizliği, yoksulluğu, açlığı ve sefaleti insanlara yaşama biçimi olarak sunmaktadır. IMF patentli paran kadar sağlık, sosyal güvenlik, eğitim ve kamu hizmeti politikalarını halkımıza ve emekçilere reva görmektedirler.”dedi.

Kavukoğlu; Sivas'ı unutturmayacaklarını ifade ederek 2 Temmuz'da saat 18 00'de Antakya ulus alanında bir basın açıklaması ve daha sonra Antakya Oda Tiyatrosunda bir anma gerçekleştireceklerini ifade etti.

ANTA HABER - 1 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.