"Katliam Dosyaları Açılsın, 12 Eylül Darbecileri Yargılansın!"

"Katliam Dosyaları Açılsın, 12 Eylül Darbecileri Yargılansın!"

"Katliam Dosyaları Açılsın, 12 Eylül Darbecileri Yargılansın!"Alevi Bektaşi Federasyonu 19 Aralık 2010 tarihinde Maraş'ta yapacağı...

A+A-

"Katliam Dosyaları Açılsın, 12 Eylül Darbecileri Yargılansın!"
"Katliam Dosyaları Açılsın, 12 Eylül Darbecileri Yargılansın!"

Alevi Bektaşi Federasyonu 19 Aralık 2010 tarihinde Maraş'ta yapacağı kitlesel basın açıklamasına hazırlanıyor. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Fevzi GÜMÜŞ, ABF'ye bağlı kurumlara gönderdiği yazıda şunlara değindi :

12 Eylül 1980 Askeri darbesini yapan zihniyet 30 yıldır yaşamı Türkiye toplumuna zehir etti. Askeri darbeyi yapmak ve gerici faşist zihniyetlerini toplumsal yaşama egemen kılmak için Maraş, Malatya, Sivas ve Çorum illerimizde planlı Alevi katliamları yapıldı. Bu katliamları yapanlar ya “Yakalanamadı” veya düzmece iddianamelerle yargılanıp “Beraat etti!” 12 Eylül 1980 Askeri darbesine giden süreçte yapılan Maraş Katliamı insan hafızası, duygusu ve düşüncesi ile açıklanamaz. Katliam, devletin ve kurumlarının gözetiminde planlı, programlı yapılmıştır.

19 Aralık 2010 Pazar günü, 19/24 Aralık 1978 Tarihinde Maraş Katliamında yitirdiğimiz Canlarımızı anmak ve “Maraş Olayları Dosyasının” yeniden açılmasını talep etmek için kitlesel basın açıklaması yapacağız.

Katliam Dosyaları Açılsın, 12 Eylül Darbecileri Yargılansın!” Basın açıklamamıza katılmak için kurumunuzun gerekli çalışmaları yapmasını rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Fevzi GÜMÜŞ
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri"

Tarih : 19 Aralık 2010

Saat :  11.30

Adres : Müftülük Meydanı/ KAHRAMANMARAŞ
 
Alevi Haber - Afiş Tasarım : İsmail Cem ÖZKAN - 08.12.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.