Katliam her yerde lanetleniyor

Katliam her yerde lanetleniyor

Katliam her yerde lanetleniyor Sivas katliamı aradan geçen 16 yıla rağmen unutulmuyor. Ankara’nın çeşitli ilçelerinde yapılan etkinliklerde katliamın...

A+A-

Katliam her yerde lanetleniyor Katliam her yerde lanetleniyor

Sivas katliamı aradan geçen 16 yıla rağmen unutulmuyor. Ankara’nın çeşitli ilçelerinde yapılan etkinliklerde katliamın faillerinin açığa çıkarılması ve Madımak Oteli’nin müze olması talebi dile getirildi.

Keçiören’de 19 Mayıs Mahallesi Pazar Yeri’nde önceki gün buluşan bine yakın kişi, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek” dedi. Çeşitli siyasi parti ve yerel derneklerin çağrısıyla yapılan etkinlikte Mustafa Özarslan, Aşık Gulabi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Semah Ekibi sahne aldılar. Etkinlikte konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, herkesi 2 Temmuz’da Kolej Meydanı’nda yapılacak mitinge çağırdı.

Pir Sultan Abdal Derneği Yenimahalle Şubesi de, Vedat Dalokay Parkı’nda bir etkinlik düzenledi. Zeynep Karababa’nın sahne aldığı etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Emek Partisi Yenimahelle İlçe Örgütü üyeleri ise yaptıkları yürüyüşün ardından etkinliğe katıldılar.

Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler tarafından Sokullu Ahmet Arif Parkı’nda düzenlenen etkinlikte de Sivas katliamının sorumlularının açığa çıkarılması ve Madımak Oteli’nin müze olması talep edildi. Etkinlikte Ali Asker, Mustafa Özarslan, Erdal Akkaya ve çok sayıda sanatçı sahne aldı.

KATLİAM AYDIN’DA DA LANETLENECEK

Emek Partisi Aydın İl Örgütü, 1 Temmuz günü saat 19:00’da Aydın’ın Çeştepe beldesindeki Çeştepe Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenleyeceği etkinlik ile Sivas katliamını lanetleyecek ve Alevilerin güncel taleplerini dillendirecek. Sinevizyon gösteriminin de yapılacağı etkinlikte, Erdoğan Aydın, Turabi Saltık, Musa Ağacık gibi yazar ve aydınlar “Sivas’ta Katledilen Aydın ve Sanatçılarımızı Anma-Alevilerin Güncel Talepleri” konulu panele panelist olarak katılacaklar.

KAYNAK : EVRENSEL - 30.06.2009

Keçiören'de 2 Temmuz anması

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara'nın Keçiören ilçesinde gerçekleştirilen 2 Temmuz anmasında yaklaşık bin kişi gericiliği lanetledi. Bugün ise Mamak'ta ve İlker mahallesinde birer eylem gerçekleştirilecek.

soL (Ankara) Geçtiğimiz hafta sonu, 2 Temmuz Sivas Katliamını anmak amacıyla Ankara’nın çeşitli mahallerinde etkinlikler düzenlendi. Etkinliklere ilgi büyüktü.

Pazar akşamı Keçiören'de gerçekleştirilen ortak etkinliğe yaklaşık bin kişi katıldı. İncirli pazar yerinde yapılan anma, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Keçiören Şubesi, Eğitim-Sen, Keçiören Halkevi, mahalle dernekleri, EMEP, ÖDP ve TKP tarafından düzenlendi.

19 Mayıs Mahallesi pazar yerinde gerçekleşti. Aşık Gülabi, Mustafa Özarslan ve Gülseren Kılıç’ın sahne aldığı etkinliğe 1500 kişi katıldı. Etkinliğiğin başlangıcında, hazırlanan ortak bir çağrı metni PSAKD Keçiören Şube Başkanı tarafından okundu. Çağrıda, "Unutmak yenilmektir; Türkiye’nin bu utanç tablosunu asla unutmayacağız. Bugün, gerici-faşist zihniyetle hesaplaşmak , 12 Eylülün  Türk-İslam sentezi  anlayışına temel atması ve onun bir sonucu olarak ortaya çıkan cemaat ve tarikat örgütlenmelerinin toplumu bir ağ gibi sarmasına karşı çıkmak gerekiyor" denildi.

Anma etkinliğine katılan yüzlerce kişi, "Sivası yakanlar AKP’yi kuranlar", "Sivas yandı CHP baktı" gibi sloganlar attılar. Etkinliğe Aşık Gülabi, Mustafa Özarslan, Gülseren Kılıç ve  Zeynep  Karababa  türküleriyle destek verdiler. PSAKD Semah ekibinin gösterisinden sonra, AKP’yi, gericiliği ve faşizmi lanetleyen sloganlarla ortak basın açıklaması yapmak üzere 19 Mayıs Caddesi trafiğe kapatılarak Eğitim Sen 3 nolu Şube'nin önüne yüründü. Burada yapılan basın açıklamasından sonra etkinlik sona erdi.

KAYNAK : SOL HABER - 1 Temmuz 2009

Batıkent’te gericiliğe karşı eylem

2 Temmuz Sivas katliamının 16. Yılı yaklaşırken, Ankara Batıkent’te bir araya gelen çeşitli partiler ve kitle örgütleri gericiliğe karşı mücadele edeceklerini vurguladılar.

soL (ANKARA) Sivas katliamının yıldönümü yaklaşırken Ankara’nın çeşitli semtlerinde gericilik ve AKP karşıtı ortak eylemler örgütleniyor. Bunlardan ilkinin dün gerçekleştiği Batıkent’te, mahallede örgütlenmeye çalışan Fethullahçılara geçit verilmeyeceği ilan edildi.

Batıkent metro istasyonunda bir araya gelen Eğitim-Sen 2 No’lu Şube, DTP, EMEP, ÖDP, TKP, Halkevleri burada bir basın açıklaması yaptılar. Sivas katliamını gerçekleştirenlerin, bugün AKP bünyesinde siyasi varlıklarını sürdürdüklerinin vurgulandığı bir konuşmadan sonra basın açıklamasını Eğitim-Sen temsilcisi okudu.

Açıklamada, Sivas olaylarından dönemin sosyal demokrat ve merkez sağ koalisyonunun sorumlu olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada ayrıca kontrgerilla ile gericiliğin ayrıştırılamayacağı ifade edilirken, AKP’den bugün özgürlük ve demokrasi beklemenin söz konusu olamayacağı vurgulandı. Açıklamada gericilikle mücadelenin gecitirilemeyecek bir görev olduğu kaydedildi.

Açıklamadan sonra Yurtsever Cephe adına söz alan Tuncay Çelen, komünizmle mücadele derneklerinden AKP’ye kadar gericilikle mücadelenin emperyalizmle olan ilişkisini hatırlattı. Batıkent’teki Fethullahçı yurtlardaki örgütlenmeye değinen Çelen, gericiliğe karşı mahallelerde kurulan tarikat yurtlarının dağıtılması için mücadele etmek gerektiğini ifade etti.

KAYNAK : SOL HABER - 1 Temmuz 2009

Ankara mahallelerinde binler 2 Temmuz anma etkinliklerinde buluştu

Ankara’nın Mamak, Batıkent ve Keçiören semtlerinde gerçekleşen 2 Temmuz anma etkinliklerine, yağmura rağmen büyük ilgi gösterildi. Binlerce kişinin katıldığı etkinliklerde 2 Temmuz’da yitirilenler anıldı, 2 Temmuz mitingine çağrı yapıldı.

Batıkent’te yapılan etkinlikte binlerce kişi buluştu. Sivas Katliamı’nda yitirilenler anıldı

27 Haziran Batıkent

“Madımak Katliamına, AKP Karanlığına, Gericiliğe Karşı Mücadeleye” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik Batıkent Halkevi önünde yapıldı. Yağan yağmura rağmen bine yakın mahallelinin katıldığı etkinlikte Mustafa Özarslan ve Cevahir Canpolat sahne aldı. Etkinlik boyunca mahalle halkı hep bir ağızdan türkülere eşlik etti.

Etkinlikte Batıkent Halkevi başkanı Osman Dalgalı bir konuşma yaptı. Osman Dalgalı konuşmasında “Katliamı unutmamak sadece her yıl 2 Temmuz’da anma yapmak değildir. Katliamı unutmamak bugün yürüttüğümüz mücadelede dostumuzu düşmanımızı iyi bellemek demektir.” dedi. Dalgalı’nın konuşması sık sık “Sivas’ı Unutma, Unutturma”, “AKP Mezara Halk İktidara”, “Gerici, Faşist, İşbirlikçi AKP” sloganları ile kesildi. Etkinlik 30 Haziran’da Batıkent’te diğer kurumlarla ortak yapılacak yürüyüşe ve 2 Temmuz mitingine yapılan çağrıyla son buldu.

Anma etkinliklerinde hep bir ağızdan türküler söylendi, semaha duruldu.

28 Haziran Mamak

16 yıl önce Sivas’ta yakılarak katledilen 35 aydın ve demokrat insanın anısına düzenlenen etkinlik geçtiğimiz yıl olduğu gibi Tuzluçayır’ın ana caddelerinden birisi trafiğe kapatılarak gerçekleşti. Mamak Halkevleri’nin 2 Temmuz Meydanı olarak gelenekselleştirdiği alanda, yağan yağmura rağmen binlerce kişi buluştu.

Etkinlik, Sivas’ta yitirdiklerimiz ve tüm devrim şehitleri adına gerçekleştirilen saygı duruşuyla başladı. Ardından Mamak Halkevleri Gençlik Korosu sahne aldı. Gençlik Korosu, Sivas’ta yaşamını kaybeden ozanların ve PirSultan Abdal’ın türkülerini seslendirdi. Etkinlikte sırasıyla Gökhan Kılıç ve Mustafa Özarslan da konser verdiler. Yaklaşık beş bin kişinin katıldığı etkinlikte hep birlikte türküler söylendi, semahlar dönüldü.

Halkevleri adına, Halkevleri Onur Kurulu üyesi ve belediye meclis üyesi Yusuf Sağlık bir konuşma gerçekleştirdi. Sağlık, yaptığı konuşmada ”Sivas’ta canlarımızı diri diri yakan zihniyetin Alevi açılımlarını sahte bulduğunu” ve “Halkevleriyle birlikte gericiliğe karşı mücadeleyi yükseltmek gerektiğini” belirtti. Ayrıca Mustafa Özarslan da bu sene miting için Sivas’a gideceğini ve orda Halkevi kortejinde olacağını belirtti.

Keçiören’de demokratik kurumlar tarafından ortak bir yürüyüş düzenlenerek etkinlik alanına kitlesel olarak gidildi.

28 Haziran Keçiören

Keçiören Halkevi, Pirsultan Abdal Der. Keçiören Şubesi, Dayanışma Evi, Eğitim-Sen 3 Nol’lu Şb., Ovacık Der, Kars Dem. Der. Platformu, SHP, ÖDP, TKP, EMEP tarafından gerçekleştirilen etkinlik 19 Mayıs Mahallesi pazar yerinde gerçekleşti. Aşık Gülabi, Mustafa Özarslan ve Gülseren Kılıç’ın sahne aldığı etkinliğe 1500 kişi katıldı.

Pazar yerinde, Sivas’ta aydınlarımızı katleden gerici, faşist zihniyeti lanetlemek için gençler, yaşlılar, kadınlar tüm Keçiörenliler biraraya geldi. Etkinlikte Keçiören’de gericiliğe ve faşizme karşı mücadelede yitirdiğimiz Erdal Yıldırım da unutulmadı.

Etkinlikten sonra, basın açıklaması yapmak üzere 19 Mayıs Caddesi tarafiğe kapatılarak yürüyüşe geçildi. Coşkulu geçen yürüyüşe cadde boyunca balkonlardan tüm Keçiörenliler zafer işaretleri ve alkışlarla destek verdi. Yürüyüş boyunca Maraş’ın, Çorum’un, Sivas’ın unutulmadığı, faşistlerden ve gericilerden hesap sorulacağı haykırıldı. Yürüyüşe yaklaşık 800 kişi katıldı.

Sendika.Org – Ankara - 30 Haziran 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.