Katliamda hayatını kaybedenler anıldı

Katliamda hayatını kaybedenler anıldı

Katliamda hayatını kaybedenler anıldı GAZİ Mahallesi’nde 17 kişinin öldürülmesini protesto ederken öldürülen 5 kişi, Ümraniye...

A+A-

Katliamda hayatını kaybedenler anıldı Katliamda hayatını kaybedenler anıldı

GAZİ Mahallesi’nde 17 kişinin öldürülmesini protesto ederken öldürülen 5 kişi, Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nde anıldı. 12-15 Mart 1995’te yaşanan Gazi olayları lanetlenirken, faillerin cezalandırılması istendi.

Gazi Mahallesi’nde yaşanan katliamın ardından Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nde polisin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitiren 5 kişi unutulmadı. Anmaya aralarında DTP, EMEP, DHP, ESP, Barış Anneleri, Halk Cephesi, ÖDP, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 1500 kişi katıldı. Anma öncesi 1 Mayıs Mahallesi girişinde toplanan kitle, 3001. caddeden 30 Ağustos İlköğretim Okulu’nun önüne kadar yürüdü. Gazi ve 1 Mayıs Mahalleleri’nde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte sık sık katliamcıların cezalandırılmasını talep eden sloganlar atıldı. Yürüyüşün ardından yaşamını yitirenlerin vurulduğu 30 Ağustos İlköğretim Okulu önünde açıklama yapıldı.

‘KATİLLERİ TANIYORUZ’

Açıklamayı olaylarda yaşamını yitirenlerden Genco Demir’in kızı Berrak Demir okudu. “Katilleri tanıyoruz” diyen Demir, yaşanan katliamların bugün Ergenekon adını verdikleri operasyonlarda bir bir ortaya döküldüğünü ifade etti. Gazi Katliamı’nın provokasyon amacıyla örgütlendiğini kaydeden Demir, katliamı yapanların devlet görevlileri veya kontra güçleri olduğunu söyledi.

Katliamların sadece Gazi ve 1 Mayıs Mahalleleri’nde değil, ülkenin her tarafında devlet politikası olarak uygulandığını dile getiren Demir, “Gözaltında kaybedilenlerin cansız bedenleri, asit kuyularında eritilmesi aynı korku ve gözdağı politikasının eseriydi. Bugün açılan BOTAŞ kuyularından gerçekler fışkırıyor. Son olarak suçluların takipçisi olacağız, peşlerini asla bırakmayacağız” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından yaşamını yitirenlerin anısına okul önüne karanfiller bırakıldı. Eylem, alkış ve sloganlarla son buldu.

(İSTANBUL) - EVRENSEL - 16 Mart 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.