Katliamı biliyormuş ama...

Katliamı biliyormuş ama...

Katliamı biliyormuş ama...CNN Türk'te “Alevi Açılımı”nın konu edildiği programa katılan AKP İstanbul Miletvekili Reha Çamuroğlu,...

A+A-

Katliamı biliyormuş ama...Katliamı biliyormuş ama...

CNN Türk'te “Alevi Açılımı”nın konu edildiği programa katılan AKP İstanbul Miletvekili Reha Çamuroğlu, "Sivas katliamını önceden bildiğini" açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) CNN Türk'te önceki gece yayımlanan ve “Alevi Açılımı”nın konu edildiği programa CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'la birlikte katılan AKP İstanbul Miletvekili Reha Çamuroğlu, Sivas katliamını önceden bildiğini söyledi.

Sivas katliamının olacağı belliydi, önceden biliyordum” diyen Çamuroğlu'na 2 Temmuz 1993'teki Pir Sultan Abdal'ı Anma Törenleri'ni düzenleyenleri neden uyarmadığı sorulunca  “Ben o zaman Nefes dergisinde yazıyordum. Olayların çıkacağı duyumu gelmişti ve törenleri düzenleyenleri uyardım” dedi.

Çamuroğlu, “Kimi uyardın?” sorusuna ise, “Aradan bu kadar yıl geçti, hatırlamam mümkün değil. Ancak o güne kadar Banaz köyünde yapılan törenlerin Sıvas'a alınmasının yanlış olacağını, olaylar çıkabileceğini, bu konuda söylentiler olduğunu birçok kişiye söyledim. Buna Nefes dergisini birlikte çıkarttığım Cemal Şener ve Rıza Zelyut da tanıktır. Bu iki kişi de hayatta onlara da sorabilirsiniz” yanıtını verdi.

Programa katılan ABF Genel Başkanı Balkız, Çamuroğlu'ndan bu yönde bir uyarı gelmediğini belirterek “O tarihte Pir Sultan Abdal Dernekleri yönetiminde değildim. Ancak törenlerin kültür sanat etkinliklerini düzenleyenlerden biriydim. Çamuroğlu'ndan bu yönde bir uyarı almadık. Çamuroğlu'nun yerinde olsam, böyle bir duyum aldığımda dünyayı ayağa kaldırır, törenler için Sivas'a hareket eden otobüslerin önüne yatardım” açıklamasında bulundu.
 
Çamuroğlu iddialarının sonunda, katliamı Ergenekon örgütünün planladığının bugün "zaten" ortaya çıktığını iddia etti.

SOL HABER - 16 Haziran 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.