Katliamı Unutturmak İçin Madımak'ı Park Yapmak İstiyorlar

Katliamı Unutturmak İçin Madımak'ı Park Yapmak İstiyorlar

Katliamı Unutturmak İçin Madımak'ı Park Yapmak İstiyorlarBDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Madımak Oteli’nin “ibret müzesi”...

A+A-

Katliamı Unutturmak İçin Madımak'ı Park Yapmak İstiyorlarKatliamı Unutturmak İçin Madımak'ı Park Yapmak İstiyorlar

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Madımak Oteli’nin “ibret müzesi” yapılması için kanun teklifi verdi. Halis, müze yapmak yerine Madımak Oteli’nin yıkılarak park yapılmak istenmesinin tarihin ve toplumun belleğini silme amacı taşıdığını belirterek “Bu Sivas’ta yaşanan benzer katliamların yeniden yapılmasının işareti gibi durmaktadır ” dedi.

Halis Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Alevi Çalıştayları ön raporunu değerlendirdi ve Madımak Oteli’nin “İbret Müzesi” yapılmasıyla ilgili kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Alevi Çalıştayları ön raporunda AKP’nin, amaçlanan örtülü hedeflerinin daha da açığa çıktığını, raporun adeta Alevilik kimliğini asimile etmenin yol ve yöntemlerini sonuca bağlayan bir program niteliği taşıdığını savunan Halis, “Hükümet kendi Alevisini yaratma çabası içerisinde olduğundan, raporda sıkça Aleviler arasındaki ‘sözde’ çelişmeleri bahane ederek, sorunun çözümü noktasında Alevi kurumlarının inisiyatif alamayacağını öne çıkarmaya çalışmıştır. Hatta daha da ileri gidilerek Alevilerin sorunun çözümü önünde engel teşkil ettiği ima edilmiştir. Bu Alevileri kamplaştırmanın adımıdır. Çalıştaylarla Aleviliğin AKP tarafından çerçevelendirilmesi ve tanımlanması hedeflenmiştir ” dedi.

Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi taleplerinin ‘vatanın ve devletin birlik ve bütünlüğü’ için tehlike ürettiği gerekçesiyle reddedildiğini hatırlatan Halis, bu konuda Alevilerin duyarlılığının hiçe sayıldığını, onun yerine Alevi olmayanların kaygısının esas alındığını söyledi. Halis “Müze yapma yerine Madımak Oteli’nin yıkılarak park yapılmak istenmesi, tarihin ve toplumun belleğini silme amacı taşımaktadır. Bu Sivas’ta yaşanan benzer katliamların yeniden yapılmasının işareti gibi durmaktadır” dedi.

Birgün - 11 Şubat 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.