Katliamın Planlayıcıları Açığa Çıkarılsın

Katliamın Planlayıcıları Açığa Çıkarılsın

Katliamın Planlayıcıları Açığa Çıkarılsın BUCA’nın emekçi semtlerinden olan Atatürk Mahallesi halkıyla 2 Temmuz’u...

A+A-

Katliamın Planlayıcıları Açığa Çıkarılsın Katliamın Planlayıcıları Açığa Çıkarılsın

BUCA’nın emekçi semtlerinden olan Atatürk Mahallesi halkıyla 2 Temmuz’u ve AKP’nin Alevilere yaklaşımını konuştuk.

Market işleten Ali Çelik, AKP’nin açılımlarında samimi olmadığını belirterek, “Samimi olsaydı, Madımak Oteli’ni müze yapardı. Aleviler ve orada yananların yakınlarının yüreği ferahlardı” diyor. Bugün Alevilerin başına gelenlerin yarın her kesimin, her bireyin başına gelebileceğini söyleyen Çelik, “Bugün hep beraber mücadele vermeliyiz” dedi.

İnşaat işçisi Zeki Güneş, Madımak katliamı gibi bir olayın bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

ÖDÜN VERİLMEMELİ

Zeynep Güler, Aleviler olarak bugüne kadar kimseye seslerini duyuramadıklarını belirterek, “Kimliğimizi söylerken bile çekiniyoruz. Alevi adını yeni yeni başkalarından duyuyoruz. Yıllardır bunun biriken açlığı var, bize birisi bir ışık yaksa ona yaklaşıyoruz” diyor. Aleviliğin içini boşaltıp kullanmak isteyenlere ödün vermemek gerektiğini dile getiren Güler, “Bugüne kadar Alevilere yapılan baskılar, katliamlar aydınlatılmadan Alevi dedelerine maaş bağlayarak Aleviler kandırılmaya çalışılmamalı. Biz de bu toplumdaki diğer insanlar gibiyiz, hiçbir farkımız yok, yıllardır Aleviler çok yanlış tanıtılmış, bunlar aşılmadan hiçbir şey olmaz, ilk önce buralar halledilmeli” şeklinde açıklıyor düşüncelerini.

İşsiz bir genç olan Yusuf Hakan Subay, Madımak katliamının, devletin Alevilerle Sünnileri birbirine kışkırtmak için tezgahladığı bir provokasyon olduğunu belirterek, “Bunlara inat kardeşçe yan yana gelinmeli” diye konuştu.

KARA LEKE

İşçi Serkan Kakarkoyun da, 2 Temmuz’un bu topraklarda kara bir leke olduğunu ifade ederek, şunları söylüyor: “Sivas katliamı utanç vericidir halkımız için. AKP’nin Alevi açılımı, kendilerini iyi göstermek için yapılan bir süstür, aslında bir çıkar savaşıdır ve samimi değillerdir. Alevilerin ne kadar büyük bir etkisi olduğunun onlar da farkındalar, kandırarak kendi yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Umarım başaramazlar.” Kahvecilik yapan Ali Acar, Sivas katliamının hem Aleviler hem de tüm toplum için çok acı bir olay olduğunu ifade ederek, “Bugün emekçilerin bir araya gelmemesi, bir güç olarak ortaya çıkamaması bize çok zarar veriyor. Alevileri cumhuriyetin başından beri CHP kullanıyor, şimdi de AKP aynısını yapmaya çalışıyor” diyor.

İzmir / EVRENSEL - Alper Toraner - 3 Temmuz 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.