Katliamın Yıldönümünde Yazarlar da Sivas'ta

Katliamın Yıldönümünde Yazarlar da Sivas'ta

Katliamın Yıldönümünde Yazarlar da Sivas'ta  Türkİye Yazarlar Sendikası (TYS), Sivas Katliamı"nın 15"inci yıldönümünde...

A+A-

Katliamın Yıldönümünde Yazarlar da Sivas'taKatliamın Yıldönümünde Yazarlar da Sivas'ta
 
Türkİye Yazarlar Sendikası (TYS), Sivas Katliamı"nın 15"inci yıldönümünde Madımak Oteli"nin önünde düzenlenecek yürüyüşe katılacaklarını duyurdu.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bugüne dek yazar edebiyat örgütleri 2 Temmuz"da Sivas"a ya "hiç gitmediler" ya da bu katliamı ilerici Alevi örgütlerine "Yazar edebiyat örgütleri Madımak Oteli"nin önüne bizimle hiç gelmediler" dedirtecek kadar az önemsediler. Orada olmak yazarların, şairlerin, çizerlerin, sanatçıların ölümüne neden olan gerici kültürün  taşıyıcılarına karşı bir tavır oluşturmanın, kafa tutmanın da en güzel yollarından biri olacak. TYS, bu nedenleri de göz önüne alarak, 2 Temmuz 1993"te gerçekleştirilen bu gerici toplu cinayetin 15"inci yılında yitirdiklerimizi Sivas"ta anmaya karar verdi. Yürüyüşe İstanbul"dan katılmak isteyen üyelerimiz için 1 Temmuz"da saat 19.30"da Kadıköy Haldun Taner Tiyatrosu önünden otobüs kaldırılacak"

BİRGÜN - 26 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.