Katliamlar aydınlatılsın

Katliamlar aydınlatılsın

Katliamlar aydınlatılsınEzilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Ergenekon davasında çıkan iddialar üzerine “Bütün tuğlaları çekelim,...

A+A-

Katliamlar aydınlatılsınKatliamlar aydınlatılsın

Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Ergenekon davasında çıkan iddialar üzerine “Bütün tuğlaları çekelim, karanlığın duvarını yıkalım” şiarıyla başlattığı kampanya kapsamında dün İstanbul Galatasaray’da gerçekleştirdiği eylemde eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’den DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Süleyman Yeter’e kadar işçi sınıfına yönelik katliamların aydınlatılmasını istedi. Adana’da İnönü Parkı’nda toplanan ESP üyeleri Sıvas, Kahramanmaraş, Çorum ve Gazi katliamlarının açıklığa kavuşturulması talebinde bulundular.

İşçi sınıfı ve sosyalizm mücadelelerine karşı kuruldu

Ezilenlerin Sosyalist Platformu bugün İstanbul, İzmir, Adana ve Antakya'da yaptığı eylemlerle Halkın İddianamesi'nin İşçi Sınıfına Yönelik Katliamlar başlıklı üçüncü bölümünü açıkladı. “Kontrgerilla, soğuk savaş döneminde, ABD emperyalizminin talimatıyla tüm dünyada işçi sınıfı ve sosyalizm mücadelelerine karşı kurulmuştur” denilen iddianamede kontrgerilla elemanlarının tarih boyunca işçi sınıfı mücadelesini bastırmak amacıyla kanlı kıyımlara giriştiğini belirtti. 16 Şubat 1969’da ABD'ye ait 6. Filo'yu protesto etmek için Beyazıt'tan Taksim'e yapılan yürüyüşe yönelik saldırıda tarihe geçen Kanlı Pazar saldırısında 2 işçinin katledildiğini, 200'ün üzerinde kişinin yaralandığını belirtildi. Şimdiye kadar kimsenin sanık sandalyesine oturtulmadığının altı çizildi.

İddianame'de 1977'de 34, 1989'da 1 ve 1996'da 3 işçi ve emekçinin katledildiği 1 Mayıs kutlamalarına dikkat çekildi. Taksim Alanı üzerindeki yasaklara vurgu yapılan iddianamede, DİSK eski Genel Başkanı ve Maden-İş eski Genel Başkanı Kemal Türkler ve Limter-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Süleyman Yeter'in katledilmesi de yer aldı.

Cumhuriyet - Atılım - 24.08.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.