Katsayı İmam hatipler için

Katsayı İmam hatipler için

Katsayı İmam hatipler içinDinçer, “Mesleki eğitimde sorun sayısal ya da katsayı sorunu değil, nitelik sorunudur” dedi.Eğitim ve...

A+A-

Katsayı İmam hatipler içinKatsayı İmam hatipler için

Dinçer, “Mesleki eğitimde sorun sayısal ya da katsayı sorunu değil, nitelik sorunudur” dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yarın yapılacak Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulu’nda katsayı konusunun gündemde olacağını hatırlatarak, “Mesleki eğitimde sorun sayısal ya da katsayı sorunu değil, nitelik sorunudur” dedi.

YÖK Genel Kurulu’nun üniversiteye girişte imam hatipler ve meslek liselerine uygulanan katsayının kaldırılmasını görüşeceğini kaydeden Dinçer, “Katsayı, sorun olarak bir kez daha rakamlar üzerinden gündeme getirilerek yeni gerginliklerin yaratılmasına neden olacak. Üniversite önündeki yığılmayı sadece katsayı ile açıklamak doğru ve gerçekçi bir tutum değildir. Üniversite önündeki yığılmanın başka pek çok nedeni vardır. Mesleki ve teknik eğitimin hedeflenen oranlara ulaşamamasının nedeni sayısal ya da katsayısal değildir. Nitelik sorunudur” dedi. Verilen mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin, yaşama ve iş hayatına dönük olmadığını belirten Dinçer, son dönemde meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş uygulamasının da nitelik sorununu çözmediğinin altını çizdi.

-“KATSAYI İMAM HATİP LİSELERİNİN ÖNÜNÜ AÇMAYA YÖNELİK”-

Son beş yılda ağırlıklı olarak İmam Hatip Liseleri’nde öğrenci öğretmen artışı yaşandığını anlatan Dinçer, “2005–2006 eğitim-öğretim yılında genel ortaöğretimde öğrenci başına yapılan harcama bin 259 YTL iken, bu rakam mesleki ve teknik ortaöğretimde 2 bin 208 YTL, İmam Hatip Liselerinde ise 3 bin 37 YTL’dir. İmam hatip liseleri, özellikle AKP Hükümeti döneminde her zaman özel bir yer teşkil etmiş, diğer kamu okulları üvey evlat muamelesi görürken, AKP’nin arka bahçesi olarak gördüğü imam hatip liselerine karşı pozitif ayrımcılık yapılmıştır” dedi. Yarın toplanacak olan YÖK Genel Kurulu’nun görüşeceği katsayı meselesinde sorunun kesinlikle meslek liseleri odaklı olmadığının ortaya çıktığını kaydeden Dinçer, “Sorun, tıpkı türban meselesinin ele alınışında olduğu gibi, burada da imam hatip liselerinin önünü açmaya yöneliktir” dedi.

Dinçer, mesleki ve teknik eğitimde yaşanan sorunları katsayıya indirgemenin, yeni gerilimler ve kamplaşmalar yaratmaktan öte bir anlam ifade etmediğini altını çizdi.

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 13 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.