Kayıp Sahne Duyarlılığı

Kayıp Sahne Duyarlılığı

Kayıp Sahne DuyarlılığıAziz Nesin’in Sivas Katliamı esnasında Madımak Otelindeki yaşadığı son dakikaları canlandırmaya çalışan "Bana...

A+A-

Kayıp Sahne DuyarlılığıKayıp Sahne Duyarlılığı

Aziz Nesin’in Sivas Katliamı esnasında Madımak Otelindeki yaşadığı son dakikaları canlandırmaya çalışan "Bana bu karede yer açın" isimli oyun Sivas katliamında yükselen alevlerin aynı zamanda ülkemizi de saran bir yangın olduğuna işaret ediyor.

Uludağ Üniversitesi Öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği Çağdaş Egitim Kooperatifi Sahnesindeki gösterimlerine özel bir oyun programı ile çıkan Kayıp Sahne; Aziz Nesin’in romanından uyarladıkları Zübük adlı oyunlarının ardından seyirciyle "Aziz Nesin, aydın kişiliği ve günümüz aydınları" konulu 3 temel başlıkta forum başlattı.

Seyircinin ilgiyle katıltığı bu bölümün ardından Kayıp Sahne Sanat Grubunun yeni bir çalışması olan "Bana bu karede yer açın" isimli kısa oyununa geçildi.

Aziz Nesin’in Sivas Katliamı esnasında Madımak Otelindeki yaşadığı son dakikaları canlandırmaya çalışan "Bana bu karede yer açın" isimli oyun Sivas katliamında yükselen alevlerin aynı zamanda ülkemizi de saran yangına benzetildiği oyun "Gelin bu felaketi birlikte DURDURALIM!" çağrısıyla son buldu.

Kayıp Sahne Sanat Grubu; 14 Mart Cumartesi günü saat:20.00’de oyunlarıyla yeniden Görükle Çağdaş Eğitim sahnesinde seyirciyle buluşacak.

KAYNAK : Yenibursa.com - 7 Mart 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.