Kaymakamın sözlerine katıldığınız için mi hala görevde tutuyorsunuz?

Kaymakamın sözlerine katıldığınız için mi hala görevde tutuyorsunuz?

Kaymakamın sözlerine katıldığınız için mi hala görevde tutuyorsunuz?CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu ÖZBOLAT, Başbakan tarafından...

A+A-

Kaymakamın sözlerine katıldığınız için mi hala görevde tutuyorsunuz?Kaymakamın sözlerine katıldığınız için mi hala görevde tutuyorsunuz?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu ÖZBOLAT, Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde çarpıcı sorular sordu.

* İç İşleri Bakanı Sayın Beşir Atalay, Karakoçan Kaymakamını İfade ettiği sözlere katıldığı için mi hala görevde tutmaktadır?

* Alevilerin devlete bakışıyla ilgili resmi bir belge varmıdır?

* Aleviler devlet düşmanımıdır?

* Değilse bu görüşleri taşıyan, ayrımcılık yapan kaymakam hakkında yasal bir işlem yapılacak mıdır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından, yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Durdu ÖZBOLAT
K.Maraş Milletvekili

AKP’nin hafta sonu yapılan Kızılcahamam kampında İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran arasında, Alevi-Sünni ayrımı yaptığı ileri sürülen Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz nedeniyle kavga yaşandı. 

Kampa katılan İşbaşaran, Yılmaz’ı “kafa” yapısından dolayı  Atalay’a şikâyet etti. Dünkü Hürriyet gazetesinde de bir bölümü yer alan diyaloglarda Atalay’ın “Sen doğruyu söylemiyorsun” sözleri üzerine ikili arasında tartışma çıktı. 

CHP K.Maraş Milletvekili Durdu ÖZBOLATMilliyet’in edindiği bilgiye göre, İşbaşaran, Atalay’a “Ben sizin üniversitedeki rektörlük yıllarınızı bilirim. Beceriksizdiniz. Sen bu bakanlığı kaldıracak adam değilsin. Başbakanımız seni bizim sorunlarımızı dinlemen için görevlendirdi, ama sen dinlemiyorsun. Görevinizi yapın ve sorunu çözün. Sizden ihale, atama istemiyorum. Ayrımcılık yapan kaymakamı görevden almanızı veya uyarmanızı istiyorum” dedi.

Milliyet’e yaptığı açıklamada yaşananları doğrulayan İşbaşaran, görüşmede Atalay’ı şu sözlerle eleştirdi: “Ben bir milletvekili olarak ilimle ilgili bir sorunu anlatıp soru soruyorum, doğruyu söylemeyen sizsiniz. Bir kaymakam bunu yapamaz, uyarmanızı istedim. Siz vatandaş gibi dilekçe vermemi istediniz. Siz Dilekçe Komisyonu musunuz ki? Ayrıca ben memur muyum ki size dilekçe vereyim?” 
 
Atalay’ın özür dilediği, ancak İşbaşaran, “Özrünüzü kabul etmiyorum. Siz de kaymakam gibi düşünüyorsunuz. Görevinizi yapın” dedi.

Tartışmaya neden olan olay şöyle gelişti:  3 ay önce, Elazığ Karakoçan’da YİBO yurtlarında kalan 28 kız öğrenci 4 kilometre mesafedeki okullarından dönüşte taciz edildi. Öğrenciler, Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne giderek, akşam dönüşte kendilerine araç tahsis edilmesini istedi. Kızlara “Size araba yok. Parası olan okusun, olmayan evlensin” denildiği iddia edildi. Bunun üzerine İşbaşaran devreye girdi. Vali Muammer Muşmal’la öğrencilere araç tahsis edildi, ailelerle konuşulup eğitime devam etmeleri sağlandı.

İşbaşaran, “Onlara aylık burs da sağladık. Aileleri arayıp kefil olduğumu da söyledim” dedi. Kaymakamın ise İşbaşaran’a şu sözleri söylediği iddia edildi: 

“Sayın milletvekilim, 28 öğrencinin 12’si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz.”
Bunun üzerine de İşbaşaran’ın kaymakama tepki gösterdiği belirtildi. Konuyu Atalay’a aktaran İşbaşaran, “Feyzi Bey, bir dilekçe verin konuyu inceleteyim” yanıtını aldı.

Yukarıdaki metin basından alınmıştır.

Türkiye Cumhuriyetinin İç İşleri Bakanı Sayın Beşir Atalay, Elazığ Milletvekili Sayın Fevzi İşbaşaran, Karakoçan Kaymakamı Erdinç yılmaz ve Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürünün, bir “olay” üzerine farklı zamanlardaki tavır ve davranışlarının basına yansımış ama yalanlanmamış diyalog ve uygulamalarını içermektedir…

1- Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne giderek, akşam dönüşte kendilerine araç tahsis edilmesini isteyen Kızlara “Size araba yok. Parası olan okusun, olmayan evlensin” sözüyle start alan tartışma ortamına zemin hazırlayan, Milli Eğitim Müdürü hakkında yasal bir işlem başlatılmışmıdır?

2- Milli Eğitim Müdürünün sözleri Anayasanın 42. maddesinde belirtilen “kimse eğitim ve öğretim hakkından mahrum bırakılamaz” ilkesine aykırımıdır?

3-Sayın milletvekilim, 28 öğrencinin 12’si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz.” Diyen kaymakam Erdinç Yılmazın Aleviler hakkındaki bu görüşlerinin kaynağı kişiselmidir? Mezun olduğu eğitim kurumumudur? Devletin bilmediğimiz bir genelgesi midir?

4- İç İşleri Bakanı Sayın Beşir Atalay, Karakoçan Kaymakamını İfade ettiği sözlere katıldığı için mi hala görevde tutmaktadır?

5- Alevilerin devlete bakışıyla ilgili resmi bir belge varmıdır?

6- Aleviler devlet düşmanımıdır?

7- Değilse bu görüşleri taşıyan, ayrımcılık yapan kaymakam hakkında yasal bir işlem yapılacak mıdır?

ALEVİ HABER AJANSI - 6 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.