Kaymakamlık kızlarını okuldan alan aile için inceleme başlattı

Kaymakamlık kızlarını okuldan alan aile için inceleme başlattı

Kaymakamlık 'kızlarını okuldan alan aile' için inceleme başlattıFatih Kaymakamlığı, kızlarını okuldan alıp Kuran kursuna gönderen...

A+A-

Kaymakamlık 'kızlarını okuldan alan aile' için inceleme başlattıKaymakamlık 'kızlarını okuldan alan aile' için inceleme başlattı

Fatih Kaymakamlığı, kızlarını okuldan alıp Kuran kursuna gönderen aileyle ilgili inceleme başlattı. İncelemede ailenin okula yalan söylediği belirlendi

Fatih Kaymakamlığı, ailesi tarafından okuldan alınıp Kuran kursuna gönderilen Zehra Kaya ile ilgili Milliyet'te çıkan haber üzerine harekete geçti. "Kardeşini kurtarmak için ailesini mahkemeye verdi" başlıklı haberden sonra başlatılan inceleme sonucunda, ailenin okula yalan söylediği ortaya çıktı.

Fatih Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Eminönü Kaymakamı Sabit Kaya, gazetemizdeki haberi okuduktan sonra konuyla ilgili bir inceleme başlattığını belirtti. Bu arada, ağabeyi Ömer Kaya'nın, 2007 yılında Zehra'nın okula kazandırılması için kaymakamlığa başvurduğu ortaya çıktı.

Konunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne taşınması üzerine, öğrencinin 2002'de Özel Sultan Fatih İlköğretim Okulu'na devam edip etmediğine dair dilekçe gönderildi. Okuldan gelen yanıtta, ailenin yalan söylediği ve yanlış adres verdiği anlaşıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen dilekçede şöyle denildi:

"Zehra Kaya, Özel Sultan Fatih İlköğretim Okulu'nun 1-D sınıfında okumaktayken 2000-2001 yılında geçirdiği ciddi rahatsızlık nedeniyle tedavi olmak için ABD'deki ağabeyinin yanına gitti. Bir daha geri dönmedi"

Kaya, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, ağabeyinin başvurusu üzerine söz konusu adrese ulaştığını ancak ailenin bu adreste oturmadığının tespit edildiğini kaydetti.

Adrese ulaşılamadığı için soruşturmanın o şekilde kaldığını kaydeden Kaya, "Konuyu inceletmeye devam ediyorum. Bu öğrencinin peşine düşeceğiz ve ailesi ile görüşeceğiz. Nüfustan araştırma yaparak bulundukları adrese ulaşmaya çalışacağız" dedi.

YARSAV: Çocuğun velayeti alınır

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, türbana zorlanan Zehra Kaya'nın velayetinin anne ve babasından alınabileceğini ifade etti.

Eminağaoğlu, 2006'daki "İlköğretim ve türban" konulu makalesinde şu görüşleri savunmuştu: "Bir çocuğun ilköğretim okuluna devamını sağlamak ve devamına engel olmamak velinin eğitim verme görevi içindedir. Bir veli çocuğunu ilköğretim okuluna gönderemiyorsa, yargıç çocuğun ilköğretime devamı için uygun önlemleri alacak, gerekiyorsa çocuğu ana ve babadan alıp bir aile yanına ya da kuruma yerleştirerek okula devamını sağlayacaktır."

Bu arada, ABD'de yaşayan ağabeyi ve ablası, Zehra Kaya'yı okuldan alarak çarşafa soktukları iddiasıyla anne ve babaları hakkında dava açtı.

ANKA
BURCUM DEVREZ İstanbul
28 Aralık 2007 - MİLLİYET

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.