Kayseri Alevi Kültür Merkezi'nden Referanduma 'Hayır'

Kayseri Alevi Kültür Merkezi'nden Referanduma 'Hayır'

Kayseri Alevi Kültür Merkezi'nden Referanduma 'Hayır'Kayseri Alevi Kültür Merkezi Başkanı Rüstem Gümüş,...

A+A-

Kayseri Alevi Kültür Merkezi'nden Referanduma 'Hayır'
Kayseri Alevi Kültür Merkezi'nden Referanduma 'Hayır'

Kayseri Alevi Kültür Merkezi Başkanı Rüstem Gümüş, topyekün demokratik bir anayasa yapılıncaya kadar referanduma 'hayır' diyeceklerini açıkladı.

Cumhuriyet meydanında bulunan Meydan Parkı'nda 40 kişilik kültür merkezi üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında konuşan Kayseri Alevi Kültür Merkezi Başkanı Rüstem Gümüş, 12 Eylül'de anayasa değişikliği ile alakalı yapılacak halk oylamasında 'hayır' diyeceklerini belirtti.

Kayseri Alevi Kültür Merkezi'nden Referanduma 'Hayır'

Gümüş, "Alevilerin pirlerinden biri olan Pir Sultan Abdal'ın dediği gibi 'bozuk düzenle sağlam çark olmaz'. Bu bozuk anayasanın üzerine tamir bakım tutmamaktadır. Toplumun değişim ve demokratlaşma isteği topyekün yeni bir anayasa olmalıdır. O yüzden hangi madde gelirse gelsin toplumun heyecanı ve talebi güdük değişikliklerle harcanmamalı ve hangi değişiklik gelirse gelsin topyekün demokratik bir anayasa yapılıncaya kadar hayır diyeceğiz. O yüzden biz aleviler, Pirimiz Pir Sultan'ın dediği gibi davranacağız. 12 Eylül cuntasının getirdiği, bu bozuk düzen anayasasına yapılacak her türlü yandaşça yapılan tamir ve bakıma 'hayır' diyeceğiz" diye konuştu.

Alevihaber.com - 21.08.2010

Kayseri Alevileri hayır oyu kullanacak

12 Eylül Anayasası’nı değiştirmek iddiasıyla değişiklik paketini referanduma sunan AKP hükümetine Kayseri Alevileri hayır oyu kullanacaklarını açıkladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Alevi Kültür Merkezi üyeleri referanduma ilişkin görüşlerini açıkladı. Açıklama yapan Kayseri Alevi Kültür Merkezi Başkanı ve ABF GYK üyesi Rüstem Gümüş, “8 yıldır iktidarda olan AKP, yeni bir oyunu ile yine karşımızda olacak. 12 Eylül Anayasası’na karşıymış gibi duran, kendini özgürlükçüymüş gibi takdim eden AKP, halka yalan söylemektedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz., hayır diyeceğiz” dedi. AKP’nin Alevi açılımı-çalıştayı sürecinde de ‘Alevilerin taleplerini görüyoruz’ derken kendi taleplerini karşılamaya çalıştıklarını gördüklerini belirten Gümüş, “Biz ne istedi isek AKP tam tersini yaptı. Alevilerin talepleri için anayasal değişiklikler gerekiyor iken; bunları bu paketin içine bile koymadı. Sadece bu nedenle bile olsa oyumuz hayır olacak” diye konuştu. Alevilerin 12 Eylül Anayasası’na da AKP yamasına da karşı olduğunu anlatan Gümüş, AKP’nin 12 Eylül darbecilerini neden yargılamadığını sorarak, anayasa paketinde antidemoktarik uygulamaları kaldırmayacağını söyledi. Toplumun yeni bir anayasa ihtiyacının olduğunu ve kısmi değişikliklere hayır diyeceklerini ifade eden Gümüş, “Bozuk düzende sağlam çark olmaz”, diyen önderleri Pir Sultan Abdal gibi davranacaklarını belirterek, “12 Eylül cuntasının getirdiği bu bozuk düzen anayasasına yapılacak her türlü yandaşça tamir ve bakıma hayır diyeceğiz” dedi.

Açıklamaya, Hacı Bektaşı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, SES, BES, Eğitim Sen, Evciler Kasabası Derneği, Eğit-Der, DİSK/Emekli Sen, EMEP, ÖDP, CHP, Emek Gençliği de destek verdi.

(KayseriEVRENSEL) - 22.08.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.