Kayseri Cem Evi´nin temeli atıldı

Kayseri Cem Evi´nin temeli atıldı

Kayseri Cem Evi´nin temeli atıldı Kayseri Müftüsü'nünde katıldığı Cemevi açılışında "cemevlerinin caminin alternatifi...

A+A-

Kayseri Cem Evi´nin temeli atıldı Kayseri Cem Evi´nin temeli atıldı

Kayseri Müftüsü'nünde katıldığı Cemevi açılışında "cemevlerinin caminin alternatifi olmadığı" (!) dile getirildi. Kısacası "cemevi ibadethane değildir" anlamına gelen bu yaklaşım ve çok anlamsız bulunan müftülük katılımının yorumunu sizlere bırakıyor, haberi aktarıyoruz.

Kayseri´de Hacı Bektaş Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptırılacak Cem ve Kültür Evi´nin temeli törenle atıldı.

Battalgazi Mahallesi'nde yaptırılacak Cem ve Kültür Evi'nin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bermek, İl Müftüsü Şaban İşlek, bazı çevre illerin Cem Vakfı başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki konuşmasında cem evlerinin camilerin alternatifi olmadığını, birbirlerinin bütünleyicisi olduğunu belirtti.

Anadolu'da yaşayan Türklerin tarihte sevgi, saygı ve hoşgörünün en güzel örneklerini verdiğini ifade eden Özhaseki, temeli atılan Cem ve Kültür Evi'nin de hoşgörünün simgesi olacağını kaydetti.

Halk aşıklarının şiirler ve türküler okuduğu törende, semah ekibi de gösteri yaptı. Konuşmaların ardından Cem ve Kültür Evi'nin temeli atıldı.

3 bin 800 metre kare kapalı alana sahip olacak Cem ve Kültür Evi'nin, vatandaşların katkılarıyla yaptırılacağı bildirildi.
 
05.11.2007  -  www.kayserigundem.com

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.