Kayseri Pir Sultan Abdal Derneği'nden Birlik ve Dayanışma Gecesi

Kayseri Pir Sultan Abdal Derneği'nden Birlik ve Dayanışma Gecesi

Kayseri Pir Sultan Abdal Derneği'nden Birlik ve Dayanışma Gecesi Kayseri'de Pir Sultan Abdal Derneği Tarafından Düzenlenen Birlik ve Beraberlik...

A+A-

Kayseri Pir Sultan Abdal Derneği'nden Birlik ve Dayanışma GecesiKayseri Pir Sultan Abdal Derneği'nden Birlik ve Dayanışma Gecesi
 
Kayseri'de Pir Sultan Abdal Derneği Tarafından Düzenlenen Birlik ve Beraberlik Gecesinde Sanatçı Cevdet Bağca, Hasbihal Topluluğu ve Grup Zemheri Sevenleriyle Buluştu.

Emek Düğün Salonu'nda düzenlenen geceye, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Rüstem Gümüş, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan dernek Başkanı Gümüş, Mayıs ayının Aleviler için önemli bir ay olduğunu söyledi. Gümüş, "Alevilik inancı tüm çağlar boyunca akıp gelen gür bir ırmaktır. O, insanın gönlüne seslenip insansı tüm erdemlere insanı çağırır. Farklılıklarımız bizi ayrıştırmamalı onlar zenginliğimiz olmalıdır. Dün olduğu gibi bugün de birbirimize sahip çıkan, koruyan, en zor durumda dahi dayanışma gösteren bir duruş sergilemeliyiz. Aksi durum ne yola uyar ne de bize hizmet eder. Bundan dolayı tek tek bütün Aleviler, tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya. Orda çalışan bir avuç gönüllü neferi yalnız bırakmamalıyız. Bizim yeniden dirilişimiz sevginin, kardeşliğin, dostluğun ve barışın dirilişidir" dedi.

Konuşmanın ardından semah gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından Grup Zemheri, Hasbihal topluluğu ve Cevdet Bağca'nın konserleriyle davetliler doyasıya eğlendi.

Etkinlik, gece geç saatlere kadar devam etti.

Haberler.com - 10 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.