Kayseri Pir Sultan : Madımak Oteli Müze Olacak

Kayseri Pir Sultan : Madımak Oteli Müze Olacak

Kayseri Pir Sultan Abdal Derneği Madımak Otelinin Müzeye Dönüştürülmesini İstiyorKayseri Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, 2 Temmuz...

A+A-

Kayseri Pir Sultan : Madımak Oteli Müze OlacakKayseri Pir Sultan Abdal Derneği Madımak Otelinin Müzeye Dönüştürülmesini İstiyor

Kayseri Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otel'inde hayatını kaybeden 33 insan için anma programı düzenledi.

Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Kayseri Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Gümüş, 2 Temmuz 1993 yılında Pir Sultan'ı anmak üzere Sivas'a giden 33 insanın Madımak oteli'nde yakılarak katledilmesinin ortaçağ vahşetiyle Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, hakların kardeşliğine, bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. Gümüş, "Katliamlar ve insanları öldürmeler yeni değildir. Enel Hak dediği için Hallacı Mansur asıldı, Seyyid Nesimi'nin derisi yüzüldü. Her türlü özgür ve muhalif düşüncenin kilisenin baskısı altına alınmaya çalışıldığı ortaçağ'da düşünür ve bilim adamı Giardano Bruno yakılarak öldürüldü. 16 yüzyılda Pir Sultan Abdal asıldı. Kuşkusuz onlar yandılar ve karanlığa ışık oldular. Ama artık karanlığa ışık tutmak bedenlerin ateşlerde küllenmesiyle değil, bilimle, teknikle ve akılla olmalıdır.

Bunun için geçmişte yaşanan katliamları unutturmayarak, katliamların yenilenmesini önleyerek, farklılıkların zenginlik olduğu bilincini beyinlere kazıyarak ve hepsinden önemlisi vicdanlarımızla, geçmişimizle, ayıplarımızla, suçlarımızla yüzleşerek ışığı çoğaltmalıyız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Temmuz'da Madımak Oteli'nde karanfillerimizi bırakıp kaybettiğimiz değerlerimizi anacağız. Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesine ilişkin mücadeledeki kararlılığımızı bir kez daha göstereceğiz. Anma töreninde herkesi aramızda görmeyi arzuluyoruz. Vereceğiniz desteğin, farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşayabileceği bir Türkiye özleminin gerçekleşmesine katkı sunacağını, Madımak katliamını unutturmak isteyen çevrelere etkili bir cevap olacağına inanıyoruz.

Daha aydınlık bir Türkiye için 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü Sivas'ta Madımak oteli önünde buluşmak üzere Kayseri Lisesi önünden sabah saat 07.00'da hareket edilecektir. Tüm dostlarımızla Madımak Oteli önünde buluşmak istiyoruz" dedi.

SONDAKİKA HABER - 29 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.