Kayseri'de Aleviler, aşurede buluştu

Kayseri'de Aleviler, aşurede buluştu

Kayseri'de Aleviler, aşurede buluştu KAYSERİ'de Aleviler, Pir Sultan Abdal Derneği tarafından düzenlenen aşure etkinliğinde bir araya geldi....

A+A-

Kayseri'de Aleviler, aşurede buluştu Kayseri'de Aleviler, aşurede buluştu

KAYSERİ'de Aleviler, Pir Sultan Abdal Derneği tarafından düzenlenen aşure etkinliğinde bir araya geldi. 1000 kişilik aşurenin dağıtıldığı proğramda, Gazze'deki katliama tepki gösterildi.

Aşure dağıtımı, Cumhuriyet Mahallesi Gençeoğlu İşhanı'ndaki Pir Sultan Abdal Derneği merkezinde gerçekleştirildi. Acırlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Evciler Beldesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Karaözü Çevre ve Kültür Derneği'nin destek verdiği programda kadınlar tarafından hazırlanan 1000 kişilik aşure katılanlara ikram edildi. Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Rüstem Gümüş, Aleviler için aşurenin birlik ve beraberlik, dayanışma anlamına geldiğini belirterek, “Aşure bizim için güç demektir. Zalime karşı her zaman haklının yanında yer alan Aleviler olarak, İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliamı kınıyoruz. Filistin halkının haklı mücadelesini destekliyoruz” dedi.

Aşık Ahmet Bektaş'ın sazıyla türküler seslendirdiği etkinlikte Kemal Ceylan, ‘aşure duası' yaptırdı. Ardından katılanlara 3 kazanda hazırlanan 1000 kişilik aşure katılanlara dağıtıldı. Proğrama CHP İl Başkanı Enver Özdemir, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Genç ile DSP İl Başkanı Memduh Taşkın, DSP Sarıoğlan İlçesi Karaözü Belde Belediye Başkanı adayı Basri Özdemir, CHP Karaözü belde adayı Şener Tatar ile çok sayıda davetli katıldı.

MİLLİYET - 11 Ocak 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.