Kazım Karabekir'de Cem Evi inadı

Kazım Karabekir'de Cem Evi inadı

Kazım Karabekir'de Cem Evi inadıHABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN >>> (13.04.09) - Ümraniye’ye bağlı Kazım Karabekir...

A+A-

Kazım Karabekir'de Cem Evi inadıKazım Karabekir'de Cem Evi inadı

 
(13.04.09) - Ümraniye’ye bağlı Kazım Karabekir Mahallesi işçi ve emekçilerin oturduğu imarı olmayan evlerden oluşuyor. Büyük bir bölümünü Alevi kitlesinin oluşturduğu mahallede yaşayan emekçiler kültürlerini yaşatmak için bir cem evi yapmayı kararlaştırdılar. Bu fikri seçimler öncesine denk gelen tarihte Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’la paylaştılar. Belediye başkanından olumlu cevap alan mahalle halkı 25 gün önce Cemevi’nin temelini attı.

Emekçiler büyük bir özveri ile cem evi inşaatının her tuğlasında kendi alınterilerini döktüler ve cem evinin yapımı bitene kadar dökmeye devam edecekler.

Seçimler öncesinde mahalle halkının bütün isteklerini yerine getireceğini söz veren Hasan Can seçimler bittiği andan itibaren yüzündeki sahte maskeyi çıkartıp gerçek yüzünü göstermiş oldu. Mahallede yaşayan alevi emekçilerin isteği yapılmakta olan cem evine dönük yıkım kararıyla karşılandı.

Geçtiğimiz Perşembe günü, mühür takmak için cemevine gelen zabıta ekiplerini yüzlerce kişi karşıladı. Bu kitleselliği gören zabıta geri dönmek zorunda kaldı. Alevi emekçileri ise bir yandan inşaatı sürdürürken diğer yandan da cem evine sahip çıkıyorlar.

Sorunun diyalogla halledilmesi gerektiğini düşünen cemevi yöneticileri geçtiğimiz Pazar günü AKP milletvekilleri, il ilçe encümen üyeleri, CHP il ve ilçe encümeni, Cem Vakfı yöneticileri ve Kazım Karabekir Mahallesi Cemevi Başkanı’ndan oluşan bir heyetle toplantı aldı. Toplantıya Ümraniye Belediye Başkanı katılmadı. Toplantının sonucunda aldığımız bilgilere göre, yıkım kararı şimdilik durduruldu fakat cem evinin yapıldığı yerin imarı olmadığı ve gelecekte sıkıntı yaratılmaması nedeniyle görüşmelerin yer üzerinden devam ettiği ifade edildi.

Kızıl Bayrak / Ümraniye

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.