Keban'da 12. Piri Davut Şenlikleri yapıldı

Keban'da 12. Piri Davut Şenlikleri yapıldı

Keban'da 12. Piri Davut Şenlikleri yapıldıHer yıl geleneksel olarak yapılan Piri Davut Şenlikleri'nin 12. yıl etkinlikleri, Elazığ'ın Keban...

A+A-

Keban'da 12. Piri Davut Şenlikleri yapıldıKeban'da 12. Piri Davut Şenlikleri yapıldı

Her yıl geleneksel olarak yapılan Piri Davut Şenlikleri'nin 12. yıl etkinlikleri, Elazığ'ın Keban ilçesi Ulupınar köyünde çok sayıda vatandaşın katılımıyla bugün gerçekleştirildi.

Her yıl geleneksel olarak Elazığ'ın Keban ilçesi Birvan Başpınar Suyu tepesinde bulunan Piri Davut Türbesi’nde şenlik havasında yapılan etkinlikler, Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül’ün de katılımıyla bugün gerçekleştirildi.
 
Piri Davut Şenlikleri'nin 12. yıl etkinlikleri çerçevesinde Piri Davut türbesi ziyaret edildi, kurbanlar kesilerek yemekler pişirildi ve misafirlere ikram edildi.

Piri Davut Şenlikleri, her yıl geleneksel olarak Birvan Başpınar suyu tepesinde bulunan Piri Davut Türbesi’nde başta Alevi-Bektaşiler olmak üzere çok sayıda misafir vatandaşın da katılımıyla gerçekleştiriliyor.
 
Ulupınar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin TUNCEL, yaptığı açıklamada, Alevi Bektaşilerin 429 yıldır sürdürdükleri geleneklerinde Birvan Başpınar Suyu tepesinde bulunan Piri Davut Türbesi'nin ziyaret edildiğini, bir araya gelen vatandaşların kurban kesip yemekler pişirerek misafirlere ikram ettiğini kaydetti.
 
Son yıllarda geleneksel türbe ziyaretlerini şenlikler havasında tertiplediklerini belirten TUNCEL, bu yıl 26 Temmuz Pazar günü 12. kez Şenlik etkinliklerinin yapıldığını ifade etti.
 
Bu yılki Şenlik etkinliklerine farklı olarak İstanbul'un Şişli İlçe Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.
 
KAYNAK : el-aziz.com - 26 Temmuz 2009

Sarıgül Keban'da

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Keban İlçesine bağlı Ulupınar Köyünde 12. Birvan-Başpınar Piri Davut Şenliği’ne katıldı.

Sarıgül, Piri Davut Türbesi’nde dua etti

Burada halka seslenen Sarıgül, ‘makamın ne denli büyük olursa olsun, gönüllerde sığınacak yer lazım’ dedi…

Sarıgül, havaalanında olduğu gibi burada da ‘Başbakan Sarıgül’ tezahüratlarına tabi tutuldu.

Her sözünde birlik ve beraberlikten bahseden Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi’nin lideri Mustafa Sarıgül; “Düşmanlarınızın bile insan olduğunu unutmayın” diyerek, her zaman insancıl tavırlar sergilenmeli ifadelerinde bulundu.

Anadolu insanının değerlerini sahiplendiklerini söyleyen Sarıgül, aynı geleneklerin insanları olduklarını vurguladı.

Ulupınar köyü muhtarı Hayrettin Tuncel, Sarıgül’e plaket ve bir tablo hediye etti.
 
KAYNAK : kanaletv.com.tr - 26 Temmuz 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.