Keçiören zabıtası alkol satan Alevi genci öldüresiye dövdü

Keçiören zabıtası alkol satan Alevi genci öldüresiye dövdü

Keçiören zabıtası alkol satan Alevi genci öldüresiye dövdüCHP’li Yılmaz Ateş, aileyi ziyaret etti. Keçiören’de...

A+A-

Keçiören zabıtası alkol satan Alevi genci öldüresiye dövdüKeçiören zabıtası alkol satan Alevi genci öldüresiye dövdü

CHP’li Yılmaz Ateş, aileyi ziyaret etti. Keçiören’de alkol satan tek restoran olmadığını, tek tük bayiler olduğunu söyleyen Ateş, Şahin’in ‘Alevi olduğu’ ve ‘içki sattığı’ için dövüldüğünü iddia etti. FOTOĞRAF: YAVUZ ÖZDEN

Keçiören zabıtası alkol satan Alevi genci öldüresiye dövdü. Dövülen gencin babası ‘Yıllardır bizimle uğraşıyorlar’ dedi. Anne şokta: ‘Oğlum, dayak yediğinden beri sürekli titriyor ve kafasını sallıyor’

ANKARA - Keçiören’de bakkal dükkânı bulunan Şahin ailesi, 14 Ağustos Perşembe günü, gece saat 23.00 sularında bakkal dükkânı işleten oğulları Metin Şahin’in öldürülesiye dövüldüğü haberiyle perişan oldu. Bir müşterinin haber vermesiyle hastaneye koşan baba Pirifani Şahin, uzun süredir anlaşmazlık yaşadığı Keçiören Belediyesi Zabıta Ekibi tarafından oğlunun dayak yediğini öğrendi. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ise Metin Şahin’in dövülme gerekçesinin ‘alevi olması’ ve ‘alkol satması’ olduğunu iddia ederken Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok “Haklarında çok şikayet vardı” sözleriyle dayağı meşru gösterdi.

‘Yalvardım, dinlemediler’

Dayak yiyen Metin Şahin olay anını şöyle anlattı: “14 Ağustos Perşembe gece saat 22.45’de dükkâna geldiler. ‘Burası niye hâlâ açık’ diye bağırdılar. Ellerinde çivili sopalar vardı. Birden üzerime saldırdılar. İlk darbeyi kafama aldım ve tezgâhın arkasına düştüm. Orada infazımı yaptılar, küfrettiler. Bir tanesi ‘Seni öldüreceğim’ diye bağırıyordu. ‘Allah rızası için yapmayın, izin verin dükkanı kapatayım’ dedim, dinlemediler. ’Allah’ı da seni de tanımıyoruz’ dediler. Sonra, yara bere içinde dükkânı kapattım. Bu sefer dükkân kapısı önünde, yine infazımı yaptılar. Dört gündür hâlâ ağrı, bulantı, kusma var, en ağır darbeyi alnıma aldım. Bugüne (Dün) kadar hiçkimse arayıp halimi sormadı, geçmiş olsun demedi.”

Bakkal dükkânın içki ruhsatı olduğunu vurgulayan baba Pirifani Şahin’e göre Keçiören Belediyesi yıllardır kendileriyle uğraşıyor: “Bir çay bahçemiz vardı. Bizi oradan tahliye ettiler. İdari Mahkemeye dava açtık ve kazandık. Yeni bir yer göstermeleri gerekiyordu, göstermediler. Belediyeyle aramızda yüzlerce dava var. Çok sayıda davayı kazandık. Sayın Altınok yedi sekiz kez bize tazminat ödemeye mahkum oldu. Zabıta Müdürü, bir yıl hapis cezası aldı. Ama bizimle uğraşmayı yine bırakmadılar.” dedi.

Dükkânının gece saat 01.00’a kadar açık olacak şekilde ruhsat sahibi olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi: “Bir şekilde ruhsatımızı aldılar ve kaybettiler. Sonra da yeni ruhsatla kapanış saatimizi 23.00 olarak gösterdiler. Şimdi her gece dükkânın önüne bir zabıta ekibi geliyor ve siren çalarak kapının önünde bekliyor. Müşteriler şaşkın. Burası yasadışıysa kapatsınlar. Değilse niye herkesi tedirgin ediyorlar.”

Şahin, dövülen oğlunun olaydan birkaç gün önce Metro’da Belediye Başkanı Altınok ile karşılaştığını da anlattı: “Dükkan için taşıdığı rakıları gören başkan oğluma, ‘Taşıyın taşıyın, az kaldı. Yakında şeriat gelecek bunların hepsi bitecek’ demiş. Sonrasında da zaten oğlumu öldüresiye dövmüşler.”

Anne Hürü Şahin ise oğlunun dövüldüğünden bu yana sürekli titrediğini ve kafasını salladığını anlatırken öfkeli: “Ekmeğimizle oynuyorlardı, şimdi canımızla da oynamaya başladılar.”

‘Hatalıysa döv’ mü?

CHP Milletvekili Ateş ve Nesrin Baytok da dün Şahin ailesini ziyaret ederek, destek çıktı. Ateş, ailenin ‘Alevi olduğu’ ve ‘alkol sattığı’ için sürekli rahatsız edildiğini savundu: “Türk Ceza Kanunu’nun neresinde var, zabıtanın esnafı dövmesi. Esnaf hatalı bile olsa, döverek mi cezasını veriyorlar? Bu ilçe sınırları içerisinde bildiğim kadarıyla bir tek alkollü restoran yok, böyle tek tük tekel bayiliği yapanlar da çeşitli baskı altında. Bu ilçemizin sınırları içinde maalesef terör ve korku hakim hale gelmiş.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken de olayı kınadı. Belediye Başkanı Altınok ise olaya karışan esnafın mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine daha önce uyarıldığını, ancak mevzuata aykırı hareket etmeyi sürdürdüğünü öne sürdü. Altınok, “Esnaf hakkında daha önce dört ayrı suç duyurusunda bulunuldu” dedi, belediye olarak yasal işlem başlattıklarını belirtti. Altınok, zabıta hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

BETÜL KOTAN
RADİKAL - 19 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.