Keçiören'de, Erdal'ı Öldüren 'A Takımı' Hala Görev Başında

Keçiören'de, Erdal'ı Öldüren 'A Takımı' Hala Görev Başında

Keçiören'de, Erdal'ı Öldüren 'A Takımı' Hala Görev Başında Barınma hakkı için mücadele eden...

A+A-

Keçiören'de, Erdal'ı Öldüren 'A Takımı' Hala Görev BaşındaKeçiören'de, Erdal'ı Öldüren 'A Takımı' Hala Görev Başında
 
Barınma hakkı için mücadele eden Erdal Yıldırım'ın ‘A Takımı’ adı verilen çete tarafından öldürülmesinin üzerinden 15 yıl geçti. Yıldırım'ın ağabeyi, “Çete dağıtılmadı, fırsat bulursa faaliyete başlar” diyor

Erdal Yıldırım, Ankara'da barınma hakkı için mücadele ediyordu. 1995'te o dönem MHP'li belediye başkanı Tugut Altınok'un adamları olduğu iddia edilen "A Takımı" tarafından evinin önünde öldürüldü. Ardan 15 yıl geçti Yıldırım'ın ağabeyi Hasan Yıldırım o çetenin hala görevde olduğu görüşünde. Hasan Yıldırım şunları söyledi:

AĞABEYİ KONUŞTU

"Her yıl devrimci demokratik kurumların desteğiyle düzenlediğimiz anma etkinlikleri ve eylemlerimizle, Altınok döneminde oluşturulan gerici, çete kadrolaşmasının dağıtılmadığına dikkat çekiyoruz. Bildirilerimizde, sloganlarımızda bu çetelerin fırsatını bulduklarında tekrar aynı faaliyetlerine başlayacağını söylüyoruz. Erdal’ın mücadelesi Dikmen Vadi sakinlerinin haklı mücadelesiyle başarıya ulaştı. Yine İzmit’teki depremzedelerin ve Yenişehir halkının kentsel dönüşüme karşı yürüttüğü mücadele yaşam ve barınma hakkı dokunulmazlığının halkın bilincine yerleştiğini gösteriyor"

Keçiören’deki Ovacık Mahallesi’nin yeni kurulduğu dönemlerde, arsa alan insanlar “Kendi evini kendin yap” projesi çerçevesinde evlerini yapıyorlardı. Önceki Belediye yönetimi tarafından geliştirilen “Kendin yap 1. Etap projesi”, tapusu, yapı ruhsatı ve bir kısmının iskan ruhsatı tamamen yasalara uygundu. Ancak o dönemde MHP’den Keçiören Belediye Başkanı seçilen Turgut Altınok, projeyi durdurmaya çalıştı.

DAHA 22 YAŞINDAYDI

Turgut Altınok’un adamları olduğu söylenen birtakım kişiler, belediyenin resmi araçlarıyla gelip semtte baskı uyguladılar. 30 Ağustos 1995’de yine bir belediye aracı ile bir grup, saat 23:30da Ovacık’a gelerek Erdal Yıldırım ı öldürdüler. Erdal’ın öldürülmesinin ardından 9 kişi gözaltına alındı. Yargılama sonucu Hakkı Şener silah kullanmaktan, Abdülkadir Yaşartürk de adam vurmaktan, önce 24 yıl hapse mahkum oldu. Ancak bu cezalar 15 yıla indirildi Öldürüldüğünde 22 yaşındaydı.

‘Vicdanımız rahat değil’

ERDAL Yıldırım için her yıl anma etkinlikleri düzenleniyor. Aralarında Ovacık Derneği’nin de bulunduğu, Keçiören PSAKD, EğitimSen 3 Nolu Şube, Halkevi, ÖDP, TKP, ESP ve DHF üyeleri Yıldırım’ın mahallesinde anma yürüyüşü düzenledi. Önceki gün de yine Ovacık Mahallesi’nde bir yürüyüş vardı. Burada konuşan Ovacık Derneği Başkanı Nazife Ortakçı 1994’te MHP’den Keçiören Belediye Başkanı olan ve daha sonra AKP’ye geçen Turgut Altınok’un solcu, Alevi, ve Kürt olan 617 kadrolu işçinin görevine son verdiğini hatırlattı. Altınok’un korumalığını ve eskortluğunu yapan “A Takımı”nın Erdal Yıldırım’ı evinin önünde katlettiklerini belirten Ortakçı, “Katillerin aldığı ceza Keçiören halkının vicdanını rahatlatmadı” dedi. Açıklamaların ardından Karşıyaka Mezarlığına gidilerek Erdal Yıldırım’ın mezarına karanfiller bırakıldı.

Birgün - SERHAT BOZTAŞ ANKARA - 01 Eylül 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.