Keçiören'de 'içki dayağı' protestosu

Keçiören'de 'içki dayağı' protestosu

Keçiören'de 'içki dayağı' protestosuAKP'li Keçiören Belediyesi zabıtalarının içki sattığı gerekçesiye...

A+A-

Keçiören'de 'içki dayağı' protestosuKeçiören'de 'içki dayağı' protestosu

AKP'li Keçiören Belediyesi zabıtalarının içki sattığı gerekçesiye esnaf Metin Şahin'i dövmesi bir kez daha protesto edildi.

Belediyenin kurduğu iddia edilen "A Takımı" tarafından öldürüldüğü öne sürülen Erdal Yıldırım adlı işçinin 13. ölüm yıldönümünde yapılan gösteride konuşan eski Halkevleri Genel Başkanı Abdullah Aydın, Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ilçede, ırkçı ve şeriat kurallarını hayata geçirdiğini ve İran'a benzer yaşam koşullarını dayattığını savundu.

Fotoğraf: SERTAÇ KOÇ
MİLLİYET - 31 Ağustos 2008

MAGANDA BAŞKANA PROTESTO

Aralarında  ÖDP, SHP, DTP, EMEP, TKP Keçiören ilçe örgütlerinin de bulunduğu 14 kuruluş, yaptıkları ortak açıklamayla Keçiören’in AKP’li Belediye Başkanı Turgut Altınok’u hukuk dışı uygulamaları nedeniyle protesto ettiler. Yapılan açıklamada, Altınok’un 1994’de MHP’den Keçiören Belediye Başkanı seçildiği, daha sonra AKP’ye geçtiği hatırlatılarak, “Altınok belediyede solcu, Alevi ve Kürt oldukları gerekçesiyle 617 kadrolu işçinin işine son verdi. Keçiören’de büyük bir baskı yönetimi oluşturdu” denildi.

30 Ağustos 1995 tarihinde Keçiören’de A Takımı diye adlandırılan bir çetenin Erdal Yıldırım’ı öldürdüğü ifade edilen açıklamada, “Şeriat özlemi güdenlere Keçiören’i de teslim etmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

ZEHRA ŞAHİNDOKUYUCU ANKARA
BİRGÜN - 31 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.