Keçiören'de mafya gölgesi

Keçiören'de mafya gölgesi

Keçiören'de mafya gölgesi Keçirören Belediyesi Zabıta Müdürü, Sedat Peker’le aynı davada yargılanan mafya...

A+A-

Keçiören'de mafya gölgesi Keçiören'de mafya gölgesi

Keçirören Belediyesi Zabıta Müdürü, Sedat Peker’le aynı davada yargılanan mafya lideriyle ilişkiliymiş

Zabıta müdürünün mafya bağlantısı

Keçiören’de içki sattığı gerekçesiyle büfeci Metin Şahin’i dövmekle suçlanan Zabıta Müdürü İsmet Öztürk’ün ilişkileri, Ergenekon’dan da tutuklu çete lideri Sedat Peker’e dayandı.

Peker’le aynı davada yargılanan ve Keçiören’de birçok işyeri sahibi tarafından şikayet edilen eski MHP lideri Alparslan Türkeş’in koruma müdürü Tahsin Pehlivanoğlu’yla çete soruşturmasında telefon dinlemesine takılan zabıta müdürünün Keçiören’e atanmadan önce de Yozgat Yerköy’de Başhekim yardımcısı Erdal Sarıca’yı dövdüğü belirlendi.

MÜDÜRE ÇETE SORGUSU • Gecikmeli de olsa açığa alınan Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürü İsmet Öztürk ve zabıta memuru Bahri Şahin’in geçmişiyle ilgili detaylar, olayın ‘büfeciye dayağın’ ötesinde ilişkileri gündeme getirdi.

Büfeciye dayak olayında ismi öne çıkan İsmet Öztürk’ün adı, yakın tarihte çete soruşturmasında geçti. Öztürk, hakkında çek senet tahsili tehdit vb.çok sayıda suçlama bulunan ve tutuklanan Tahsin Pehlivanoğlu ve ekibine yönelik soruşturma kapsamındaki telefon dinlemelerine takılmıştı.

TÜRKEŞ’İN KORUMASI • Pehlivanoğlu isminin gücü emekli başkomiser sıfatıyla eski MHP lideri Türkeş’in uzun yıllar korumalığını ve ağırlıkla Keçiö-ren eksenli işler yapmasında gizli.

PEKER’İN DAVA ARKADAŞI • Pehlivanoğlu’nu asıl ünlendiren ise, Keçiören’de büfeciye dayak olayına benzer biçimde işyerlerine yönelik haraç, tehdit, baskın vb. suçlarla ilgili soruşturmaları kadar halen Ergenekon davasının da sanığı olan çete lideri Sedat Peker ile ilişkisi olmuştu.

Pehlivanoğlu, Antalya’da Akdeniz Koleji’nin ele geçirilmesiyle ilgili kamuoyuna yansıyan dava kapsamında Peker ile sanık olmuştu. 

KIRMIZI HATLI TELEFON  • Peker, ‘kelebek’ operasyonunda yakalandığında birlikte çalıştığı kişilere 34 adet özel telefon hattı dağıttığı ortaya çıkmıştı. Bu telefonlardan biri de Pehlivanoğlu’na aitti. Pehlivanoğlu’nun belediye yakınlığıyla iligili ilk detay ifadesinde Keçiören’deki belediyeye ait spor tesislerinin kafetaryasını işlettiğini söylemesiyle ortaya çıkıyor.

BAŞKANLA GÖRÜŞÜRDÜ • Şubat 2008’de çete suçlamasıyla gözaltına alınan Pehlivanoğlu hakkında Ankara’dan çok sayıda işyeri sahibinin şikayeti de dosyada yer alıyor. Müştekilerin birçoğu da ifadesinde Pehlivanoğlu’nun Peker’le ilişkilerini duydukları için şikayetten çekindiklerini aktarırken,bazı şikayetçiler bu kişinin Belediye Başkanı Turgut Altınok’a yakın olduğu, belediyede sık sık görüldüğüne ilişkin anlatımları ve duyumları da polise aktarmış.

ŞİKAYETÇİYE ÖLÜM TEHDİDİ

Zabıta müdürüne talimat verecek kadar etkili olan emekli Başkomiser Tahsin Pehlivanoğlu’nun işyerini kapattırmak istediği kişilerden biri de kuaför Memduha Arabacı. Pehlivanoğlu, Arabacı‘nın verdiği ifadenin özeti şöyle:

“2007 ağustos ayı içerisi idi. İsmini sonradan öğrendiğim Tahsin Pehlivanoğlu işyeri komşum olan Serdar Mutlu’yu (kasap) yumruk ve tekme ile darp etti... Olay bildiğim kadarı ile polise intikal etmedi.

Olaydan 15 gün sonra Pehlivanoğlu yine Mutlu‘nun dükkanına geldi. Havaya ve dükkana tabanca ile ateş etti Mermilerden biri işyerime isabet etti. Ben gördüklerimi karakolda anlattım, “Sen bu işe nereden bulaştın, ifadeni doğru ver bu insanlar sana zarar verirler.

Pehlivanoğlu Sedat Peker’in adamıdır. Ülkü ocaklarında sözü geçer. Sana iş yaptırmazlar” dediler. Pehlivanoğlu daha sonra bana ‘pılı pırtını toplayıp cehennem olup gideceksin, ifadeni değiştirmez isen seni de kasabı da öldüreceğim’ dedi... Etrafıma, yakınlarıma veya aileme silahlı saldırı veya başka türden bir eylem yapılmasından endişe duymaktayım.”

ÇETEDEN TALİMAT: KAPATIN ORAYI

Yakalandığında üzerinde dokuz silah ve çok sayıda mermi çıkan, bazı yaralama olaylarında ismi geçen Pehlivanoğlu’nun Belediye yakın hatta orada çok etkin olduğunu gösteren belge de Şubat 2008’de kayda alınan telefon konuşmalarıyla gündeme geldi.

İşte Keçiören’deki dayakçı müdür Öztürk’ün (tapede Y-Erkek olarak geçiyor) çete ile suçlanan

Pehlivanoğlu’ndan 9 kasım 2007’de aldığı talimat ve ona karşı saygısı:

TAHSİN: Alo
Y-ERKEK: Efendim

TAHSİN: Kardeşim ben Tahsin PEHLİVANOĞLU
Y-ERKEK: He buyur Tahsin abi

TAHSİN: Nasılsın iyi misin
Y-ERKEK: Sağolun sizler nasılsınız

TAHSİN: Hamdolsun Allaha, ne var ne yok
Y-ERKEK: Şükür Allah’a bi yaramazlık yok

TAHSİN: Allah iyilik versin
Y-ERKEK: Siz nasılsınız ne var ne yok

TAHSİN: İyidir, iyidir kardeşim iyidir ne yaptın bunu
Y-ERKEK: Abi şu karar gelmedi bugün yarın çıkar ben bi takip ettirririm şey yaptık zaten onlarda burda müracaat falan yapmışlar herhalde be talimat verdim şey verilmemesi konusunda ruhsat

TAHSİN: Hee
Y-ERKEK: Karar gelsin mühürleyeceğiz

TAHSİN: Sana zahmet olacak canım benim
Y-ERKEK: Estağfurullah yok, yok benim aklımda

TAHSİN: Allah aşkına bunları her gördükçe şimdi ablamla onu konuşuyorduk bunları her gördüğümde elim silaha gidiyor
Y-ERKEK: Yok, yok gerek yok biz gereğini yaparız

TAHSİN: Yani şu orospuyu şuradan bi defet
Y-ERKEK: Sen gerek yok, sen gerek biz gereğini yapacağız

TAHSİN: Tamam
Y-ERKEK: Oldu

TAHSİN: Tamam
Y-ERKEK: Oldu abi

TAHSİN: Haydi Allaha emanet ol.

İDDİALARI İNKAR ETTİ • Zabıta Müdürü İsmet Öztürk, polis sorgusunda görüşmeye ilişkin şunları söylüyor: “Tahsin Pehlivanoğlu isimli şahıs ile belirtilen görüşmeyi ben yaptım. Tahsin isimli şahsa ‘Abi şu karar gelmedi bugün yarın çıkar ben bi takip ettirim şey yaptık.

Karar gelsin mühürleyeceğiz... Sen gerek yok, biz gereğini yapacağız’ dememdeki gaye yukarıda da belirttiğim gibi Memduha Arabacı isimli şahsın belediye encümenine havale edilen tutanağın kararı geldiğinde, Memduha isimli şahsın işyerinin mühürleneceğini belirtmekteyim.

Ben bu zamana kadar amirlerimin haricinde kimseden talimat alarak herhangi bir iş yapmış değilim. Dolayısıyla da Tahsin isimli şahsın talimatıyla hareket eden bir şahıs değilim. ‘Onlar da burada yok’ derken kelimeyi neden kullandığımı şu an için hatırlamıyorum... Pehlivanoğlu’ndan hiçbir menfaatim olmamıştır.”

Taraf - Istanbul - 31.08.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.