Keçiören'de müdür 'çete'den alınmış

Keçiören'de müdür 'çete'den alınmış

Keçiören'de müdür 'çete'den alınmış  Büfeci Metin Şahin’e dayak olayıyla gündeme gelen Keçiören...

A+A-

Keçiören'de müdür 'çete'den alınmışKeçiören'de müdür 'çete'den alınmış
 
Büfeci Metin Şahin’e dayak olayıyla gündeme gelen Keçiören Belediyesi’nin Zabıta Müdürü İsmet Öztürk’ün, 7 ay önce çökertilen bir çetenin liderinden telefonla talimat aldığı ve gözaltına alındığı ortaya çıktı.

 Öztürk, Organize Suçlar’ın 23 Ocak 2008’deki operasyonunda, çete kurmak ve nitelikli yağma suçlarından gözaltına alındı. Operasyon kapsamında dinlemeye takılan telefon görüşmesine göre, çete lideri emekli başkomiser Tahsin P., 9 Kasım 2007’de belediye hattından Öztürk’ü aradı.

’Elim silaha gidiyor’

Tahsin P., Öztürk’e, kapatılmasını istediği bir kuaför ve kasap dükkánıyla ilgili gelişmeleri sordu. Müdür Öztürk, "Abi şu karar gelmedi bugün yarın çıkar. Müracaat falan yapmışlar herhalde ben talimat verdim şey verilmemesi konusunda ruhsat. Karar gelsin mühürleyeceğiz, ben onu bir soruşturayım şimdi" cevabını verdi. Dükkánların biran önce kapatılmasını isteyen Tahsin P., "Allah aşkına, bunları her gördüğümde elim silaha gidiyor. Yani şu o...u şuradan bi defet" derken, Öztürk, "Yok, yok gerek yok, biz gereğini yaparız" dedi. Emniyette ifadesine başvurulan Öztürk ise, Tahsin P.’nin isteğini telefonda kabul etmesine rağmen dükkánlar hakkında hiçbir işlem yapmadığını ve suç örgütüne de üye olmadığını söyledi. Öztürk, savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. 

Arda AKIN / ANKARA
HÜRRİYET - 30 Ağustos 2008

Sopalı zabıta sabıkalı çıktı
 
Keçiören’de içki satış ruhsatı olan işyerini zamanında kapatmadığı gerekçesiyle Metin Şahin’i dövmekle suçlanan zabıta memuru Bahri Şahin, ’vukuatlı’ çıktı.

Şahin’in, Yozgat, Yerköy’de Zabıta Müdürü olduğu 1998’de Devlet Hastanesi’ni basıp Başkehim yardımcısı Erdal Sarıca’yı hastalarının önünde dövdüğü belirlendi. Daha sonra atandığı Marmaris-Beldibi belediyesinde olumsuz bazı uygulamaları da olan Şahin’nin 1,5 yıl önce Ankara-Keçiören’e atandığı belirlendi. 

Saygı ÖZTÜRK / ANKARA
HÜRRİYET - 30 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.