Keçiören'de zabıta terörü sürüyor

Keçiören'de zabıta terörü sürüyor

Keçiören'de zabıta terörü sürüyorİçki sattığı için öldüresiye dövülen Metin Şahin’in...

A+A-

Keçiören'de zabıta terörü sürüyorKeçiören'de zabıta terörü sürüyor

İçki sattığı için öldüresiye dövülen Metin Şahin’in babası, ruhsatı olmasına rağmen saat 23’ten sonra işyerini kapatması için baskı yapıldığını belirtti

ANKARA - Keçiören’de saat 23.00’ten sonra içki sattığı gerekçesiyle Keçiören Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından dövüldüğü iddia edilen Metin Şahin’in babası Pirfani Şahin, zabıta baskısının hâlâ devam ettiğini söyledi. Şahin, “Zabıtalar saat 23.00’ten sonra polis ile birlikte gelerek dükkânı zorla kapattırıyor” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 yıldır yaşadığı Keçiören’de zabıtaların işletme sahipleri üzerindeki baskısı sürüyor. İşyeri saat 01.00’e kadar açık kalma ruhsatına sahip olmasına karşın saat 23.00’ten sonra içki sattığı gerekçesiyle çivili sopalarla dövülen esnaf Metin Şahin’in babası Pirfani Şahin, 2 by-pass ameliyatı geçirmesine ve şeker hastası olmasına karşın dükkânı açmaya devam ettiklerini söyledi. Zabıtalar tarafından dövülen oğlunun ancak duvarlara tutunarak yürüyebildiğini, geçirdiği şokun ardından konuşamadığını belirten Şahin, “Oğlum tam anlamıyla kendine gelemedi” dedi.

İşletmeye saat 23.00’ten sonra zabıtaların gelmeye devam ettiğini anlatan Şahin, zabıtaların bu kez polislerle birlikte gelerek dükkânı zorla kapattırdığını kaydetti. “Artık nedense polis de zabıtaların emrine uyuyor” diyen Şahin, zabıtaların hâlâ baskı yapmasına bir anlam veremediğini söyledi. Yaşananların ardından zabıtaların dükkânı mühürlemeye kalktığını da kaydeden Şahin, “Zorla dükkânı kapatıyorlar. Hâlâ saat 23.00’ten sonra dükkânın açık olmasına izin vermiyorlar. Benim saat 01.00’e kadar dükkânımın açık kalması yönünde ruhsatım var, mahkeme kararım var, her türlü belge var elimde” diye konuştu. Ankara 4. İdare Mahkemesi’nin içki satışının saat 23.00’ten sonra yapılamayacağı yönündeki Keçiören Belediyesi Encümen kararını iptal ettiğini anlatan Şahin, “Belediyenin işine gelmediği için, bu kararı uygulamıyorlar” dedi. Yaşananları Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ile konuştuğunu belirten Şahin, Güler’in kendisine destek verdiğini kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Keçiören’de yaşananların bir devlet terörüne döndüğünü belirterek “Bunu yapan yalnızca belediye zabıtaları değil, maalesef emniyet de olan bitene göz yumuyor” dedi.

Keçiören’in Türkiye’nin asayişinden sorumlu olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın seçim bölgesi olduğuna dikkat çeken Ateş, AKP’nin orada bir çete düzenini kurmak istediğini söyledi.

MAHMUT LICALI / Cumhuriyet - 28.08.2008

Altınok’a göre ‘dayak’ CHP komplosu

BELEDİYE BAŞKANI, DÖVÜLME OLAYINI HABER YAPAN GAZETELERİ ELEŞTİRDİ

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, saat 23.00’ten sonra açık olduğu gerekçesiyle esnaf Metin Şahin’in zabıtalar tarafından dövülmesinin kendisine ve AKP’ye karşı “CHP’nin komplosu” olduğunu ileri sürdü. Zabıtaların şiddet kullandığını kabul eden Altınok, “Bunların ikisi de 25 yıldır Keçiören’de çalışan devlet memurudur. Sabıkalı ve terörist değiller” diyerek zabıtaları savundu.

Şahin’in zabıtalar tarafından dövüldüğü anı gösteren kamera görüntüleri dün yayımlanırken Altınok da düzenlediği basın toplantısında dövülme olayını haber yapan gazeteleri eleştirdi. Kendisine ve mensubu olduğu AKP’ye karşı bir tezgâh kurulduğunu ileri süren Altınok, “İşin yasal boyutu tamamlanmıştır. Şu an teftiş kurulumuz gerekli çalışmayı yapmaktadır. Mağduru da dinleyecektir, ondan sonra zabıtaların burada bir kastı varsa mutlaka cezalandırılacaktır” dedi. Dövülen Şahin’in babası Pirfani Şahin’in CHP yönetim kurulu üyeliği yaptığını belirten Altınok, bunun “CHP’nin komplosu” olduğunu da ileri sürdü.

Savcılığa suç duyurusu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Şahin’in Keçiören Belediyesi zabıtaları tarafından dövülmesi üzerine dün savcılığa suç duyurusunda bulundu. Üskül, savcılıktan yapılan işlemle ilgili olarak komisyona bilgi verilmesini istedi.

Cumhuriyet - 28.08.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.