Keçiören'deki Çete Bağlantısı AKP'yi Harekete Geçirdi

Keçiören'deki Çete Bağlantısı AKP'yi Harekete Geçirdi

Keçiören'deki Çete Bağlantısı AKP'yi Harekete Geçirdi Keçiören’de, büfeciye dayak olayıyla gündeme...

A+A-

Keçiören'deki Çete Bağlantısı AKP'yi Harekete GeçirdiKeçiören'deki Çete Bağlantısı AKP'yi Harekete Geçirdi

Keçiören’de, büfeciye dayak olayıyla gündeme gelen zabıta müdürünün, çete bağlantısının da ortaya çıkması üzerine AKP araştırma başlattı.

Keçiören’deki olaylar, zabıtaların alkollü içki satan büfeciyi dövmelerine ilişkin görüntülerin yayınlanması üzerine gündeme gelmişti.

Dayakçı zabıtalar açığa alınırken, olayın dayakla sınırlı olmadığı, zabıta müdürü İsmet Öztürk’ün, Sedat Peker ile çete davasından tutuklu, MHP’li eski lideri Alparslan Türkeş’in koruma müdürü Tahsin Pehlivanoğlu ile ilişkileri ortaya çıktı.

PARTİ ADINA •

İhbarlar ve basında çıkan haberler üzerine harekete geçen AKP’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Taraf’a Keçiören olayının partinin gündemine girdiğini açıkladı. Partinin olaylarla ilgili bir işlem yapılması talepleriyle de karşılaştıklarını söyleyen Tanrıverdi, “Araştırma başlattım. Yapılan başvurular ve gelen bilgiler çerçevesinde konuyu her yönüyle parti adına araştıracağız” dedi.

YARGIYI BEKLEYECEĞİZ •

Edinilen bilgiye göre konu AKP Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) gündemine gelmedi. Tanrıverdi, belediye başkanı Turgut Altınok’un, büfeciye dayağın Alevilik ya da alkollü içki satışı nedeniyle değil, işyerini geç kapatmasından kaynaklandığı bilgisini verdiğini bildirdi.

Tanrıverdi, aynı büfecinin işyerini geç kapatmaktan dolayı 25 davasının bulunduğu ve bu davaların tamamını da kaybettiğine ilişkin bilgilerin bulunduğu bir dosya da verdiğini kaydetti. Tanrıverdi, olay nedeniyle  Altınok’un iki zabıtayı açığa aldığını, olayın da yargıya intikal ettiğini belirterek, “Burada adli ve adi bir olay var. Yargının kararı parti açısından da belirleyici olacaktır” diye konuştu.

ALTINOK’UN ADAYLIĞI •

Keçiören’deki olayların, önümüzdeki yerel seçimler için Melih Gökçek’le Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP içinde kıyasıya bir rekabete girmeye hazırlanan Turgut Altınok’un adaylığı üzerinde de etkili olacağı belirtiliyor. Partiden Altınok’a, “Adaylık süreci başlamadan Keçiören’deki olayları ve iddiaları temizle” mesajı verildiği öğrenildi.

Taraf/ERDEM GÜL/ANKARA - 04 Eylül 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.