“Kemal Bülbül’e ‘terörist’ demek kimsenin haddi değildir”

“Kemal Bülbül’e ‘terörist’ demek kimsenin haddi değildir”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Milletvekili Kemal Bülbül hakkında verilen hapis cezası kararını kınadı. Yapılan açıklamada “Pir Sultan Abdal örgütlülüğü olarak açıkça belirtiyoruz ki, genel başkanlığımızı yapmış birine ‘terörist’ demek hiç kimsenin hadd

A+A-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül için verilen hapis cezası kararını kınadı. Yazılı yapılan açıklamada, Alevilerin tarih boyunca ezilenden yana olduğu vurgusu yapılırken “Kemal Bülbül’e verilen bu ceza aslında tüm Alevi örgütlülüğüne karşı da bir gözdağı niteliğindedir” denildi.

“KARARI ŞİDDETLE REDDEDİYOR VE KINIYORUZ”

Açıklamada, Kemal Bülbül için verilen kararın politik olduğu vurgusu yapılırken şu ifadeler kullanıldı:

“Önceki dönem genel başkanımız Kemal BÜLBÜL’ün hakkında 04 Ocak 2018’de Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarına katıldığı gerekçesi ile”  açılan “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçlamasıyla yürütülen davasında karar verildi.

Biz bu kararı şiddetle reddediyor ve kınıyoruz. Bizim açımızdan bu karar, ülke genelinde 80 şubesi olan Pir Sultan örgütlülüğüne ve yine 37 kurum bileşeninin oluşturduğu Alevi Bektaşi Federasyonu’na karşı ağır bir itham ve tehdittir. Kemal BÜLBÜL Alevidir ve Aleviler mazlumdan yanadır. Yani DTK toplantılarına da bir başka demokratik kitle örgütünün toplantılarına da katılması inancımız ve tarihsel duruşumuz gereği görevidir. Halkımız bizi de, Kemal BÜLBÜL’e verilen cezaya gerekçe gösterilen toplantıya on binlerce üyemiz ile katıldık saysın. Aleviler eşitlik, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesi ekseninde örgütlenirler. Şiddetin karşısında barışın tarafındadır.

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri genel başkanı ve Alevi Bektaşi Federasyonu genel sekreteri sıfatları ile katıldığı, Demokratik Toplum Kongresi toplantıları gerekçe gösterilerek Kemal BÜLBÜL’e verilen 6 yıl 3 ay ceza politiktir, taraflıdır. Akp-Mhp hükumeti hukuksuzlukta sınır tanımamaktadır. Bir tarafta, yüz binlerce oy ile seçilmiş milletvekillerini, belediye başkanlarını haksız ve hukuksuz olarak tutsak ederken, diğer taraftan ise, ana muhalefet partisi lideri Kemal KILIÇDAROĞLU’nu tehdit eden bir mafyaya sahip çıkmaktadır.

Altını çizerek belirtiriz ki; onların  mafyadan dava arkadaşları olabilir. Ama hiç kimse unutmasın ki bizim de dava arkadaşlarımız var; Baba İlyas, Hünkar Hacı Bektaş Veli, Şah Kalander, Pir Sultan Abdal… Denizler, Kaypakkayalar, Mahirler bizim dava arkadaşlarımızdır.

Pir Sultan Abdal örgütlülüğü olarak açıkça belirtiyoruz ki, bizim genel başkanlığımızı yapmış birine terörist demek hiç kimsenin haddi değildir!

KEMAL BÜLBÜL YALNIZ DEĞİLDİR!”

PİRHA/ANKARA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.