Kemal Özer'in Yeni Kitabı "Temmuz için Yaralı Semah" Çıktı!

Kemal Özer'in Yeni Kitabı "Temmuz için Yaralı Semah" Çıktı!

Yordam'ın 50. kitabı: "Yangın Şiirleri" Yordam Yayınları, 50. kitabında, Kemal Özer’in ‘Temmuz İçin Yaralı Semah/Yangın...

A+A-

Kemal Özer'in Yeni Kitabı "Temmuz için Yaralı Semah" Çıktı!Yordam'ın 50. kitabı: "Yangın Şiirleri"
 
Yordam Yayınları, 50. kitabında, Kemal Özer’in ‘Temmuz İçin Yaralı Semah/Yangın Şiirleri’ni okurlarıyla buluşturuyor. Kitap, usta şairin, Sivas Katliamı’nı unutturmama çabasının bir ürünü.

HABER MERKEZİ Yayınladığı kitaplarla geniş bir okur kesiminin beğenisini kazanan Yordam Yayınları, 50. kitabı olarak, Kemal Özer’in ‘Temmuz İçin Yaralı Semah/Yangın Şiirleri’ni sundu. Kitabın tanıtımı için bir kokteyl düzenleyen Yordam Yayınları, aynı zamanda 50. kitap sevincini de okurlarıyla paylaştı.

14 Haziran 2008 akşamı Basın Müzesi’nde düzenlenen kokteyl, Burhan Günel, Ruşen Hakkı, Hayrettin Geçkin, İhsan Topçu, Ruhan Odabaş, Doğan Hızlan, Adnan Özyalçıner, Yusuf Ziya Bahadınlı, B. Sadık Albayrak, Mustafa Köz, Ayten Mutlu ve Fikret Demirağ gibi şair ve yazarları bir araya getirdi. Okurların da büyük ilgi gösterdiği tanıtımda, Kemal Özer, kitabını imzalayarak okurlarla bir süre sohbet etti.

Yere sağlam basan ağaç

Yordam Yayınları adına Hayri Erdoğan’ın yaptığı açış konuşmasının ardından, Doğan Hızlan da yayınevinin 50. kitaba ulaşmasının anlamını vurguladı. Daha sonra söz alan şair Kemal Özer, duygularını dile getirdiği konuşmasında, Yordam Yayınları’nın emek dünyasına hizmet eden ve bu yola kendini adayanlardan biri olduğunu söyledi. Kısa zamanda önemli bir gelişme göstererek elli kitabı okurla buluşturan yayınevini kutlayan Özer, Yordam’ın emek dünyasının değerleriyle yaşayanları bir araya getirmeye devam ederek, yüzüncü, iki yüzüncü kitaplara da ulaşacağından emin olduğunu söyledi.

Şiirlerle Sivas yangını

Kemal Özer’in ‘Temmuz İçin Yaralı Semah /Yangın Şiirleri’, Sivas Katliamı’nın ardından şairin uzun soluklu bir çalışmasının ürünü olarak çıktı. Özer, internetteki sitesinde çeşitli tarihlerde yazdığı yazılarında, Sivas Katliamı’nda yakılmaya çalışılanın aydınlar, yazarlar ve şairler dışında gençler ve geleceğe dair umutlar olduğunu söylüyordu:

“Yakılmak istenen; bu tertemiz ve dopdolu tutku, bu canlılık, bu düş. Korkulan da bu. Filizlenirse, ortalığı sarıp sarmalarsa, dal budak salarsa durdurulabilir mi? Daha filiz vermeden dal kırılmalı öyleyse. Yangın, o gençleri yakmak için değil yalnızca. O yangının asıl yapmak istediği, filiz verecek dalları kırmak. Gençlerin içinde mayalanan özsuyu, dallara yürümeden, daha çiçeğe dönüşmeden kurutmak. Yalnız Sivas’ta değil, her yerde istenen bu. Çoğu kez sinsice, saman altından su yürütürcesine. Kimi yerde de su yüzüne vurarak. Toplu kıyımlarla fışkırarak. Sivas yangını bunlardan biri. Tıpkı daha önce Çorum’da, Kahramanmaraş’ta olduğu gibi.”

sol.org.tr - 16 Haziran 2008

Doğan HIZLAN : Yordam Yayınevi’nin 50. kitabı Kemal Özer’in

Doğan HIZLAN : Yordam Yayınevi’nin 50. kitabı Kemal Özer’inYORDAM Yayınevi, 50. kitabının yayımlanması nedeniyle cuma akşamı saat 19.00’da Basın Müzesi’nde bir sunum ve kokteyl düzenledi.

Yayınevinin 50. kitabı, iyi şair Kemal Özer’in Temmuz İçin Yaralı Semah - Yangın Şiirleri idi.

Kemal Özer, yayınevi ile ilgili, şiirsel bir konuşma yaptı. Kitapların ana özelliklerini birkaç sözle özetledi.

Kemal Özer’in bugüne kadar çeşitli türlerde 60 kitabı yayımlandı. 7 ödül aldı, şiirleri 20 dile çevrildi.

Okuyucularına şiirleri üzerine bir şey söylemedi, çünkü şiirleri kendilerini açıklayacaktı.

1950 Kuşağı’ndan Kemal Özer’in bu gününde, 1950 Kuşağı’ndan iyi öykücü Adnan Özyalçıner de vardı.

Tarihi yarımada bence eski gücüne kavuşuyor. Yani kültür olaylarını Beyoğlu’nun tekeline bırakmamak niyetinde. Yeni oteller açılıyor, müzelerde toplantılar yapılıyor, Bábıáli Yokuşu’nda yayınevlerinin yeni, büyük kitabevleri açılıyor. Birçok okur, tatil günlerinde kitaplarını burada seçiyor.

Yalnız ne hikmetse, gerekli gereksiz kokteyllere katılan bazı yayıncıları, kokteyl müdavimlerini burada göremedim.

* * *

YAZARLARIN yeni kitapları ve yayınevinin bu tarz özel sayıları için toplantı düzenlenmesi, okur-yayınevi-yazar arasındaki bağı güçlendiriyor.

Şair, bu toplantıda kitaplarını imzaladı, soruları yanıtladı.

Kısa sürede 50 kitap yayımlayan Yordam Yayınevi, 2006 Ekim ayından beri kitap yayımlıyor.

Araştırma kitapları, siyasal kuramlara, siyaset bilimine dair kitaplar, yayınevinin öne çıkan türleri. Telif ve tercüme kitaplar arasında en çok satan kitaplardan biri de bir zamanların efsanevi dışişleri bakanlarından Molotof’un Anıları.

Ellinci kitap toplantısında, gelenlere armağan edilen bir kitap da, Stefan Zweig’ın dilimize Ahmet Arpad’ın çevirdiği Buluşmalar -İnsanlar, Kentler, Kitaplar- idi.

Kitaplarla Buluşmalar, bence kitap üzerine en etkili yazılardan biri.

* * *

YORDAM’ın ellinci kitaba ermesi, bir okur olarak beni sevindirdi. Nitelikli kitaplarını sürdürmesini diliyorum.

Onun kitaplarına yeniden döneceğim.

Doğan HIZLAN

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy92458 = 'dhizlan' + '@';

addy92458 = addy92458 + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

var addy_text92458 = 'dhizlan' + '@' + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

( '' );

92458 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


HÜRRİYET - 16 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.