Kenanoğlu, Kadıncık Ana Evi için Kültür ve Turizm Bakanını göreve çağırdı

Kenanoğlu, Kadıncık Ana Evi için Kültür ve Turizm Bakanını göreve çağırdı

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Hacıbektaş'ta bulunan bakımsız ve harabe bir halde bırakılan Kadıncık Ana Evi'nin (Türbesi), bir an önce restore edilmesi için Kültür ve Turiz

A+A-

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Nevşehir Hacıbektaş’ta bulunan Kadıncık Ana Türbesinin 2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edileceği sözüne rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını hatırlatarak, bakımsız ve harabe bir halde bulunan Kadıncık Ana Türbesinin bir an önce restore edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u göreve çağırdı.

KADINCIK ANA TÜRBESİ BİRAN ÖNCE RESTORE EDİLMELİDİR”

Kenanoğlu, Bakan Ersoy’u göreve çağırdığı yazıda şunlar kaydetti:

“Nevşehir ili Hacıbektaş İlçesinde bulunan “Kadıncık Ana Evi” bir an önce restore edilmelidir.

Kadıncık Ana Evi restorasyon çalışmasının Bakanlığınızca 2019 yılında başlatılacağı bildirilmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılamamıştır.

2018’in Haziran ayında Avrupa Alevi Kadınlar Birliği, Bakanlığınıza bir dilekçe göndererek, Kadıncık Ana Türbesinin restorasyonun yapılmasını talep etmişlerdir. Ancak, Bakanlığınız ödenek yetersizliği nedeniyle bu restorasyonun yapılamayacağını Avrupa Alevi Kadınlar Birliğine bildirmiştir. Bunun üzerine Avrupa Alevi Kadınlar Birliği bu restorasyon çalışması için gerekli maddi kaynağı sağlayacağını Bakanlığınıza bildirmiştir.

“VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEMİŞTİR”

Yine verilen cevabınızda, bunun mümkün olmayacağını ve 2019 yılında emlak vergileri toplandıktan sonra toplanan bu paranın bir kısmının kültür değerlerinin restorasyonu için harcanabileceğini, bu bağlamda da Kadıncık Ana’nın restorasyonunun da 2019 yılında gündeme alınacağı bildirilmiştir.

Bakanlık ile yazışmalar sürerken, bu süreçte bilirkişilerin ve mimarların içinde bulunduğu bir proje hazırlanmış ve bu projenin biran önce yapılması için gerek Kültür Müdürlüğü gerekse valilikle görüşmeler yapılmıştır. Ancak, bugüne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri herhangi bir çalışma yapmamış ve verilen söz yerine getirilmemiştir.

“KADINCIK ANA TÜRBESİ ALEVİ KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Kadıncık Ana Türbesi’nin Alevi kadınları için önemli bir yere sahip olduğunu, bu projenin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini ve bu türbenin restore edilmesinin aciliyetine dikkatinizi çekerek çok geç olmadan gerekli çalışmanın başlatılmasını ve tarafımıza cevap verilmesi hususunu bilgilerinize sunarım.”

PİRHA/ ANKARA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.