Kepenek, katliam sanığının kardeşi çıktı

Kepenek, katliam sanığının kardeşi çıktı

Kepenek, katliam sanığının kardeşi çıktı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni soymakla’...

A+A-

Kepenek, katliam sanığının kardeşi çıktıKepenek, katliam sanığının kardeşi çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni soymakla’ suçladığı şirketin başında bulunan Serdar Kepenek Sivas Katliamı davası sanığı Yalçın Kepenek’in kardeşi çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni soymakla’ suçladığı şirketin başında bulunan Serdar Kepenek Sivas Katliamı davası sanığı Yalçın Kepenek’in kardeşi çıktı. Yeni iddialar gündeme getiren Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSFALT A. Ş’nin Eurasfalt şirketine bir yılda teknik danışmanlık bedeli olarak 3 milyon 785 bin 500 avro ödeyerek, şirkete haksız kazanç sağladığını belirtti. İSFALT AŞ’nin “organize yolsuzluk” yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ortada organize bir örgüt var. Rantları bir avuç adama aktarıyorlar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kadir Topbaş, İstanbul’daki rant şebekesinin başındadır” dedi. İSFALT AŞ’nin Amerikan Asfalt Enstitüsü’nden, TÜBİTAK’tan ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nden destek aldığını, bünyesinde de Ar-Ge birimi bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu destekler yetmiyor mu ki asfalt konusunda hiçbir bilgi birikimi olmayan bir şirkete bu kadar para ödeniyor?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, “Bu şirketin başındaki Serdar Kepenek, Sivas Katliamı sanıklarından birinin kardeşidir. Ayrıca AKP ve Melih Gökçek’in oğluylada çok yakın ilişkileri olduğunu biliyorum” dedi.

AĞABEYİ KATLİAMDAN YARGILANMIŞTI

AKP ile yakın ilişkiler içinde olduğu söylenen Eurasfalt’ın sahibi Serdar Kepenek’in abisi Yalçın Kepenek, Sivas Katliamı davasından yargılanarak ceza almıştı. Sivas’ta 2 temmuz 1993’de meydana gelen ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Madımak Oteli yangını olayına karıştığı gerekçesiyle aranan Yalçın Kepenek, Ankara 1 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nce (DGM) yapılan yargılama sonunda 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

100 BİN LİRA SERMAYE İLE KURULDU

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre, 2007 yılında 100 bin lira sermaye ile kurulan Eurasfalt İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin iki ortağı bulunuyor. Büyük ortak 99 bin 750 liralık ortaklık payı ile Serdar Kepenek. Serdar Kepenek’in Alman uyruklu olduğu belirtiliyor. Şirketin küçük ortak ise 250 liralık ortaklık payı ile Ersun Görener.

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden milyonlarca liralık ihale alan şirkete ne kadar para ödendiğini de kalem kalem açıklayacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

İBB’NİN ADI İKİNCİ KEZ MADIMAK’LA ANILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin adı daha önce de Madımak Katliamı davası ile anılmıştı. Sivas’ta, 2 Temmuz 1993’te 37 kişinin öldüğü Madımak Oteli’nin yakılması olayına karıştığı gerekçesi ile 2002’de hakkında arama kararı çıkartılan İhsan Çakmak jandarma istihbarat ekipleri tarafından 4 Mayıs 2007 tarihinde yakalandı. Tutuklanan Çakmak, Metris Cezaevi’ne konuldu. Çakmak’ın, 3 yıldır İstanbul Belediyesi Ulaşım A.Ş’ye bağlı Güngören Yavuz Sultan Selim Mahallesi metro durağında gişe memuru olarak çalıştığı ortaya çıktı. Sivas Madımak Oteli katliamı zanlılarından İhsan Çakmak’ın 1996’da tutuklandığı ancak daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği bildirildi.

İBB, İddiaları yanıtladı

Kılıçdaroğlu’nun İSFALT ile ilgili iddialarına İBB Başkanı Kadir Topbaş henüz yanıt vermedi. Ancak İBB’den konuyla ilgili yazılı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündem oluşturmaya çalıştığı ve haksız kazanç iddialarının doğru olmadığı söylenirken, Serdar Kepenek’e ihale verildiği kabul edildi.

İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “2007 yılında birçok ülkede yeni asfalt teknolojilerinin ülkemize kazandırılması için araştırmalar başlatan İSFALT bu çerçevede Almanya, Avusturya ve Fransa’daki firmalar ve bu ülkelerin büyükşehir belediyeleri ile temasa geçmiştir. Yapılan değerlendirme üzerine Almanya’da yaklaşık 10 adet asfalt firması ile görüşülerek Alman uzmanlarla çalışmanın daha doğru olacağı kanaati hasıl olmuştur. Bu sebeple Viyana Teknik Üniversitesi Yol Kürsüsü’nde görev yapan Prof. Dr. Ronald Blab’ın tavsiyeleri doğrultusunda Almanya’da yaşayan ve asfalt danışmanlık firması sahibi olan Serdar Kepenek ile irtibata geçilmiş ve söz konusu eğitim ve danışmanlık hizmeti alımı yapılmıştır. Sadece geçen yıl yapılan çoğu ilk ve yeni nitelik taşıyan çalışmalarla 44 milyon 279 bin lira kazanç elde edilmiştir. 7 milyon Lira olan danışmanlık bedelini bu tutardan indirdiğimizde net kazanç 37 milyon 279 bin lira olmaktadır. Haksız ödeme yapıldığı iddiası yersizdir. Danışman firma ve yabancı uzman eksperler işini gayet iyi bilmekte ve İSFALT’ın dolayısı ile İstanbulluların yararına bir çalışma yapılmış olduğu açıkça görülmektedir.”

EVRENSEL - 21.03.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.