"Kerbela'nın bayrağını taşıyoruz..."

"Kerbela'nın bayrağını taşıyoruz..."

"Kerbela'nın bayrağını taşıyoruz..." Turgut Öker / AABK Genel Başkanıİnsanlığın bugüne kadar lanetle andığı bir acının...

A+A-

"Kerbela'nın bayrağını taşıyoruz...""Kerbela'nın bayrağını taşıyoruz..."

Turgut Öker / AABK Genel Başkanı

İnsanlığın bugüne kadar lanetle andığı bir acının paylaşıldığı Muharrem matemi içerisinde bulunmaktayız. İnancımızın temel değerlerinden biri olan Muharrem mateminin, içimizdeki adalet duygusuna yön verdiği gerçeğinin altını çizmek istiyorum. Güçlünün yanında saf tutmanın yaygınlaşan bir tavır olduğu bugünlerde, “Adalet ve Hak” gibi kavramların ne anlam taşıdığını bizlere anlatan önemli bir ibadettir Muharrem… Nerede bir ezilen varsa inancımız gereği onların yanındayızdır. Alevi toplumu olarak bilmekteyiz ki; mazlumların çığlıkları, dini kendilerine kalkan ederek, iki yüzlülüklerini saklayanların karşısında gerçeği ortaya çıkaran ışık gibilerdir. Bizde her zaman yolumuzu aydınlatan bu “saf ve temiz” ışığı takip etmeye devam edeceğiz.

Kerbela şüphesiz bir ayrışmayı da ortaya koymuştur. Bu ayrım iyi ile kötünün, doğru ile yanlışın ayrımıdır. Hiçbir servet ve dünyevi çıkarlarla elde edilemeyen ve doğruluk makamından ayrılmayanlar ile maddi çıkarlar karşısında acizleşip, ruhunu kaybedenlerin ayrımıdır.  

Kesin olarak bilinmektedir ki; Tarih insanlıktan nasibini almamışların gerçekleştirdikleri katliamlarla doludur. Fakat Kerbela’yı bu katliamlardan ayrı tutan önemli bir özellik bulunmaktadır. Kerbela şehitleri, zalimlere biat ederek hayatta kalma şansları varken, haklıların hakkını zalimlere teslim etmeyerek, adeta kutsal bir bayrak gibi korumayı başarmışlardır. İyi ile kötünün sembolleştiği ve kesin hatlarla ayrıştığı bu kanlı olayda, ölümsüzlüğün sadece bedensel olarak hayatta kalmak olmadığını net bir şekilde ortaya koymuştur. Alevi toplumu olarak; inanç ile alakası olmayan yollara sapanlara karşı, sabretme erdeminden ayrılmadan bu bayrağı taşımaya devam edeceğiz. Zalimler zalimliklerini yapmaktan bıkmadığı sürece bizlerde mazlumun yanında yer almaktan geri durmayacağız. Ta ki dünyaya özlenen barış ve doğrululuk ortamı hâkim oluncaya kadar yolumuzdan dönmeyeceğiz.

Ve kesinlikle biliyoruz ki; her kim olursa olsun mazlumun ve ezilenin yanında olmak ve doğruluktan ayrılmamak, bizlere “kâmil insan” olma yolunda önemli mesafeler aldıracaktır.    

Mazlumların imdat çığlıklarına her zaman gönül gözü açık olan ve dünya var oldukça lanetlik olarak anılanların saffında durmayacak bir inancın temsilcileri olarak, oruç tutan tüm canlarımız, tuttukları oruçlarının Hak katında kabul olmasını dileriz.

Turgut Öker
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı

KAYNAK : Alevi.com - 17 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.