'Kes sesini ulan' tartışması

'Kes sesini ulan' tartışması

'Kes sesini ulan' tartışmasıZamanaşımı incelemesine alınan ‘isyan’ davasında savcı-avukat gerginliğiHayata Dönüş operasyonu...

A+A-

'Kes sesini ulan' tartışması'Kes sesini ulan' tartışması

Zamanaşımı incelemesine alınan ‘isyan’ davasında savcı-avukat gerginliği

Hayata Dönüş operasyonu sırasında Bayrampaşa Cezaevi’nde bulunan 167 tutuklu ve hükümlünün “cezaevi idaresine silahlı isyan ettikleri” iddiasıyla yargılandıkları dava, “elde edilen silahların sanıklarca kullanılıp kullanılmadığı ya da kim tarafından kullanıldığının tespit edilememesi” gerekçesiyle zamanaşımı incelemesine alındı.

Duruşmada savcının sanık avukatlarına “Kes sesini ulan” diyerek hakaret etmesi dikkat çekti. Eyüp 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davanın dünkü duruşmasına katılan sanık avukatları yargılamanın 8 yıldır sürdüğünü, her celse değişen yargıç sayısının 25’i bulduğunu, savunmalarının dahi tamamlanmadığını belirterek beraat kararı verilmesini istedi.

Salonda bulunan ve tutukluların mahkeme salonuna getirilmesinden sorumlu olduğunu belirten bir astsubay, sanık avukatlarından Ömer Kavili’ye sanık Serdal Karaçelik ile konuştuğu için müdahale ederek, “Duruşmanın yöneticisi mahkeme yargıcıdır, siz karışamazsınız” dedi. Söze karışan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir de Kavili’ye “Sen de konuşuyorsun” deyince, Kavili, “Bir avukatla böyle konuşamazsınız. Üslubunuzu değiştirin” dedi. Tartışma sürerken, savcı, Kavili’ye “İşaret ederek konuşma ulan” dedi. Savcı Demir, salondaki bir başka avukata da “Kes sesini ulan” diye bağırdı. Savcı, yargıca da “Yargılamanın ahengini bozuyorlar, atın bunları dışarı” dedi. Yargıç ayağa kalkıp, “Herkes sussun, gerginliğe hiç gerek yok” diye bağırınca salondaki tartışma yatıştı. Duruşmada dosyanın zamanaşımı yönünden incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

HİLAL KÖSE / CUMHURİYET - 19 Temmuz 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.