KESK: '12 Eylül Anayasası ile aynı'

KESK: '12 Eylül Anayasası ile aynı'

KESK: '12 Eylül Anayasası ile aynı'Tombul, ''AK Parti'nin hazırlattığı anayasa taslağı, 12 Eylül anayasasından farklı...

A+A-

KESK: '12 Eylül Anayasası ile aynı'KESK: '12 Eylül Anayasası ile aynı'

Tombul, ''AK Parti'nin hazırlattığı anayasa taslağı, 12 Eylül anayasasından farklı değil'' dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ''AK Parti'nin hazırlattığı anayasa taslağı, 12 Eylül anayasasından farklı değil'' dedi.

İzmir'de bulunan Tombul, Konak Belediyesinde çalışanlarla bir süre görüştükten sonra belediye başkanı Muzaffer Tunçağ'ı makamında ziyaret etti.

İsmail Hakkı Tombul, 22 Temmuzdan sonra toplumda bir sessizlik olduğunu, bunu aşmak için 3 Kasımda Ankara'da bir miting düzenleyeceklerini belirtti.

Mitinge herkesin destek vermesini istediklerini, ''özgür, demokratik, eşit bir Türkiye'' isteyen herkesi bu mitinge davet ettiklerini anlatan Tombul, şöyle dedi:

''12 Eylül anayasasının değişmesini biz de istiyoruz. Ama AK Parti'nin hazırlattığı anayasa taslağı 12 Eylül anayasasından farklı değil. Bu taslakta demokrasi ile ilgili ciddi adımlar atılmamıştır. Anayasa bütün toplumu ilgilendiriyor. Bizim de görüşlerimiz alınmalı. Sosyal haklarımızı teminat altına alan bir anayasa talebimizi bu mitingde dile getireceğiz.''

TBMM'de görüşülecek olan tezkere ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Tombul, ''Silahla, patlayan bombalarla sorunlar çözülmez, aksine karmaşık bir hale gelir. Daha önce de gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlar sorunları çözmedi '' diye konuştu.

A.A. 16.10.2007

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.