KESK : SSGSS Yasasında  Toplumsal Uzlaşma Yok

KESK : SSGSS Yasasında Toplumsal Uzlaşma Yok

KESK : SSGSS Yasasında  Toplumsal Uzlaşma YokSSGSS Yasası Toplumsal Uzlaşma Sağlanmadan Meclis Genel Kuruluna Götürülmemelidir!     ...

A+A-

KESK : SSGSS Yasasında  Toplumsal Uzlaşma YokKESK : SSGSS Yasasında  Toplumsal Uzlaşma Yok

SSGSS Yasası Toplumsal Uzlaşma Sağlanmadan Meclis Genel Kuruluna Götürülmemelidir!     

Neredeyse 4 yıldan bu yana Kamuoyunun gündemini meşgul eden ve bu süre zarfında meclis komisyonlarında, genel kurullarında, cumhurbaşkanlığı makamında ve anayasa mahkemesinde defalarca gelip-giden SSGSS yasa tasarısı, AKP’nin ısrarı yüzünden bir kez daha Meclis Genel Kurulu’na sunulmak isteniyor.

SSGSS yasasının bunca zamandır yasalaşamamasının nedeni, bu yasanın toplumun ihtiyaçlarını karşılamak üzere değil, IMF ve Dünya Bankasının taleplerini yerine getirmek üzere hazırlanmış olmasıdır.

İşçilerin, Kamu Çalışanlarının, emeklilerin, kadınların kısacası toplumun emeğiyle geçinen tüm kesimlerinin tepkisini çeken bu yasa, bir “reform” yasası değil, bir “yıkım” yasasıdır. Toplumun geniş kesimlerinin yaşam koşullarını iyileştirmeyen, emekçilerin beklentilerini karşılanmayan, halkın gündelik sorunlarını çözmeyen bu yasanın tek amacı, “sosyal devlet” anlayışını tümden ortadan kaldırmaktır.

Bilindiği gibi, SSGSS yasasına karşı kamuoyunda oluşan büyük tepki ve Emek Platformu’nun kararlı duruşu neticesinde geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Emek Platformu ile bazı görüşmelerde bulunmuştur. Bu görüşmeler sonucunda yasadaki bazı maddelerde Hükümet geri adım atmış, fakat yasanın bütünlüğüne sirayet eden özde bir değişim olmamıştır. Diyalog sürecinde hükümetin attığı geri adım, hak kayıplarımızın bir kısmını ortadan kaldırır nitelikte olsa da, yasa geleceğimizi tehdit etmeye devam etmektedir.

KESK, Emek Platformunda belirlenmiş olan temel parametrelerde bütünlüklü bir değişim olmadığı sürece SSGSS yasasına karşı mücadele etmekte kararlıdır. Hükümet SSGSS yasasına karşı toplum vicdanında oluşan rahatsızlığı gidermeden, emek örgütlerinin taleplerini karşılamadan, toplumsal bir mutabakat sağlamadan bu yasayı genel kurula taşımamalıdır.

ALEVİ HABER AJANSI - 26 Mart 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.