KESK : Tuzla'da Direnen Emekçilerin Mücadelesine Sahip Çıkıyoruz!

KESK : Tuzla'da Direnen Emekçilerin Mücadelesine Sahip Çıkıyoruz!

KESK : Tuzla'da Direnen Emekçilerin Mücadelesine Sahip Çıkıyoruz!      İşletmecilerin kar hırsı nedeniyle...

A+A-

KESK : Tuzla'da Direnen Emekçilerin Mücadelesine Sahip Çıkıyoruz!KESK : Tuzla'da Direnen Emekçilerin Mücadelesine Sahip Çıkıyoruz!     

İşletmecilerin kar hırsı nedeniyle son aylarda giderek artan iş kazaları ve işçi ölümleriyle gündeme gelen Tuzla’daki tersanelerde, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve işçilerin can güvenliğinin sağlanması amacıyla DİSK tarafından 27 Şubat Çarşamba günü 24 saat süreli oturma eylemi kararı alınmıştı.

Başta KESK olmak üzere çeşitli sendika ve demokratik kitle örgütleri tarafından da destelenen oturma eyleminin başlama saatlerinde, eyleme gelecekleri karşılamak üzere tersane önünde bekleyen DİSK/Limter İş Sendikası yöneticilerine ve sendika üyesi çalışanlara panzerler ve coplarla müdahale edilmiştir. Çevik kuvvetin müdahalesi sırasında 20 kişi yaralanmış, 100’ü aşkın kişi ise gözaltına alınmıştır.

Son 2 ayda 6 işçinin öldüğü tersanelerde can güvenliğini sağlamak için kılını kıpırdatmayan AKP Hükümetinin, işçilerin demokratik tepkilerini ortaya koymasını polis gücüyle engellemeye çalışması anlaşılır bir tutum değildir.

Tuzla’da ve Türkiye’nin dört bir yanında can güvenliklerine, iş yerlerine, sendikalarına, iş güvencelerine, insanca yaşayacak bir ücret taleplerine sahip çıkan tüm emekçilerin mücadelesine sahip çıkıyoruz! AKP’nin emekçi düşmanı tavrını kınıyoruz.

KESK
27 Şubat 2008, Çarşamba

DİSK : BURASI TÜRKİYE: TUZLA'DA DEMOKRATİK TEPKİYE BÜYÜK GÖZALTI!
 
DİSK : BURASI TÜRKİYE: TUZLA'DA DEMOKRATİK TEPKİYE BÜYÜK GÖZALTI!* Tersanelerde ölümlere yol açan işyerlerine etkin yaptırımlar uygulanmazken, demokratik tepkisini gösteren sendika yöneticileri ve işçiler coplanarak gözaltına alınıyor!

* 27 Şubat Çarşamba günü yapılacak etkinlikler için Tuzla’ya giden DİSK yönetimini karşılamak üzere Tuzla’da bekleyen topluluğa Çevik Kuvvet’in yaptığı saldırı sonrasında 20’yi aşkın kişi yaralandı; içlerinde DİSK/Limter-İş Başkanı, Genel Sekreteri, sendika yöneticileri ve işçilerin olduğu 100 kişi gözaltına alındı!

Olaylar şöyle gelişti:

Tuzla tersanelerindeki insanlık dışı çalışma koşulları ve iş cinayetlerini değerlendiren DİSK Yönetim Kurulu Cinayetlere son vermek için “UCUZ EMEK CENNETİ, İŞÇİLERE CEHENNEMDİR!”, “YA CENNET – YA CEHENNEM, YA SENDİKA – YA ÖLÜM!” sloganıyla Tuzla tersanelerinde 24 saat oturma eylemi yapılmasını kararlaştırmıştı.

Bu etkinlik çerçevesinde çalışmalara başlayan Konfederasyonumuz ve DİSK/Limter-İş Sendikamız 27 Şubat saat 11.00’da Tuzla meydanına çadır kurularak yapılacak oturma eylemine katılacak DİSK Genel Başkanı, DİSK Yönetim Kurulu Üyeleri ve DİSK Başkanlar Kurulu’nu beklemek üzere sabah saat. 05.30’da İçmeler’de bulunan Tuzla Gemi’nin önünde toplandı.

Oturma eylemi ve iki günlük grev çağrısını engellemek isteyen tersane patronları ve taşeronlar işçilere baskı yaparak, normalde 08.30’da işbaşı yapan işçileri saat: 05.30-06’00’da yani mesaiden 2 saat önce işbaşı yapmalarını istedi.

Bu nedenden dolayı eylem başlangıcı erken saatlere alındı. Saat. 07.30’da ise Çelik Kuvvet polisleri, toplanan işçileri coplayarak gözaltına almaya başladı. DİSK/Limter-İş Sendikamızın Genel Başkanı Cem Dinç, Genel Başkan Vekili Hakkı Demiral, Genel Sekreter Kamber Saygılı, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karaoğlan, TÜMTİS İst. Şube Başkanı Çayan Dursun, Şube Sekreteri Ali Rıza Atik, 15 İşyeri Temsilcisi, Tekstil-Sen Şb. Başkanı Ayşe Yumlu Yeter, diğer sendikalarımıza bağlı üye işçilerin olduğu 100’ü aşkın kişi Tuzla Polis Merkezi’nde gözaltında tutuluyor.

Limter-İş Genel Sekreteri Kamber Saygılı’nın kafasından yaralandığı saldırıda, 20’yi aşkın işçi de yaralandı. Tuzla Gemi’nin önünde 3 bin işçi toplanmış ve trafiği durdurmuş durumda. Tersanelerde ise üretim yapılmıyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.