KESK'ten Alevi mitingine destek

KESK'ten Alevi mitingine destek

KESK'ten Alevi mitingine destek  ANKARA (21.10.2009)- Alevi örgütleri, İstanbul’da 8 Kasım’da yapılacak olan Büyük Alevi...

A+A-

KESK'ten Alevi mitingine destekKESK'ten Alevi mitingine destek 

ANKARA (21.10.2009)- Alevi örgütleri, İstanbul’da 8 Kasım’da yapılacak olan Büyük Alevi Mitingi’ne destek bekliyor. Aleviler, ilerici, demokrat kurumları ziyaret etmeye başladı. İlk ziyaret KESK'e...

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Sekreteri Kazım Genç ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Kemal Bülbül, bugün KESK Genel Merkezi'ni ziyaret etti. 8 Kasım’da İstanbul’da yapılacak olan ‘Büyük Alevi Mitingi’ne destek istedi.

Heyeti, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Genel Sekreteri Emirali Şimşek karşıladı. Görüşmede konuşan ABF Genel Sekreteri Genç, geçtiğimiz yıl Ankara’da yaptıkları mitingin ardından AKP hükümetinin ‘Alevi açılımı’ yapmaya başladığını ve bu kapsamda Alevi Çalıştayları düzenlediğini hatırlattı. Bu çalıştayların Alevilerin ihtiyaçlarına cevap vermediğini belirten Genç, “Çalıştaylar Brezilya dizisine dönüştü” dedi.

Genç, Madımak Oteli’nin müze olması yönünde de hükümetin olumlu yaklaşmadığını ifade etti. Öte yandan Diyanet bütçesi görüşmeleri sırasında, camilere verilen ödenekten Cemevlerinin de yararlanması için Meclis’e sunulan kanun değişikliği teklifinin AKP’nin oyları nedeniyle reddedildiğini hatırlattı. Genç, Alevilerin tüm sorunlarıyla ilgili İstanbul’da yapacakları miting için KESK yönetiminden destek istedi.

Evren: Alevilerin yanında olacağız

KESK Genel Başkanı Sami Evren, 9 Kasım 2008’deki Ankara mitinginin Aleviler açısından tarihsel bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Mevcut anayasanın ayrımcılığın belgesi olduğunu ifade eden Evren, “AKP iktidarının demokratik açılım çalışması yapması, bu ülkede demokrasinin olmadığını kabul etmesinin anlamıdır. Ancak bu yetmiyor, bunun altının doldurulması gerekiyor. Biz 8 Kasım’da İstanbul’da Alevilerin yanında olacağız. Sorunların çözülmesi için birlikte hareket edilmesi gerekiyor.” dedi.

ATILIM - 21 Ekim 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.