Kıbrıs Alevilerinin renkli günü

Kıbrıs Alevilerinin renkli günü

Kıbrıs Alevilerinin renkli günü Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği aşure etkinliği düzenledi.Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür...

A+A-

Kıbrıs Alevilerinin renkli günü Kıbrıs Alevilerinin renkli günü

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği aşure etkinliği düzenledi.Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, dün “Aşure Günü” etkinliği düzenledi.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, bazı siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Server Kaya, Derneğin Gençlik Kolları Başkanı Özcan Uçaroğlu, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı birer konuşma yaptı.

Etkinlik şiirlerin okunması, semah gösterisi ve aşure dağıtımıyla sona erdi.

Kaya: Dernek tüm insanlara açık

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Server Kaya, derneklerinin sadece Alevileri temsil eden bir dernekten çok, aydın, demokrat, ilerici, tüm insanlara açık bir oluşum olduğunu belirtti.

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin insan sevgisini ve hoşgörüsünü anlatan ve yaşatan bir dernek olduğunu ifade eden Kaya, “Bizler Pir Sultan Abdal felsefesini yeni kuşaklara en iyi şekilde aktarmak için varız” dedi.

Pir Sultan Abdal’ın savaştığı “Hızır paşalarla bugün kendilerinin savaştığını” söyleyen Kaya, etkinliği Muharrem ayında yapmaları gerekirken yer sıkıntısı nedeniyle dün yaptıklarını belirterek, bundan sonraki etkinliklerini daha rahat yapabilmek için yetkililerden yer talep etti.

Kaya konuşmasının sonunda şunları söyledi;

“Bu yol 72 millete bir gözle bakmayı gerektirir. Bunun farkında olarak, Aşure etkinliğimize katılan Alevi-Sünni bütün canlara teşekkür ederiz”

Uçaroğlu: Alevilik aklın ve ilmin yolundan ayrılmaz

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı Özcan Uçaroğlu ise, konuşmasının başında Kerbela olayı hakkında bilgi verdi.

“Alevi inancı şekilciliğe takılıp kalmayı değil, özünü benimser, aklın ve ilmin yolundan ayrılmaz” diyen Uçaroğlu, önemli olanın İmam Hüseyin’in ve diğer Kerbela şehitlerinin çektikleri acıyı ve zorlukları beyninde, kalbinde ve gönlünde duymak, onlar gibi yaşayıp onlar gibi inanmak olduğunu söyledi.

Uçaroğlu, “Onlara layık olmak, ölmeden önce ölmek, öldükten sonra yaşamaktır” dedi.

Balkız: Aleviler herkesi kardeş kabul eder

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız da, Aleviliğin herkesi kardeş kabul ettiğini ve tüm çekişmeleri sona erdirebileceğini belirterek, “Aleviler bu dünyayı taşır; güçleri felsefeleri buna yeter” dedi.

Alevilerin, lokmayı, huzuru, aşureyi her zaman, ancak düşmanlığı asla paylaşmadığını kaydeden Balkız, Kerbela’da, Maraş’ta, Gazze’de Hızır Paşaların her zaman olacağını, ancak kendilerinin de her zaman Pir Sultan Abdal olarak onların karşısında duracaklarını belirtti.

Çakıcı: Ezilenlerin haklarını alma zamanı geldi

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ise, Alevilik felsefesinin sosyal demokrat bir parti olan TDP’ye çok yakın olduğunu belirterek, ülkede, olduğu gibi görünmeyenlerin olduğunu ve dürüst kişilerin kazanma vaktinin geldiğini söyledi.

Ezenlerin yanında olmaya devam edilemeyeceğini, ezilenlerin de haklarını geri alma zamanının geldiğini kaydeden Çakıcı, bu konuda Alevilerden örnek alınacak, öğrenilecek çok şey olduğunu belirtti

Çakıcı, “haklarımızı geri alacağız çünkü biz buralıyız” diyerek, doğulan yerin önemli olmadığını, adaletsizliğin aynı yerde yaşayan herkesi ilgilendirdiğini ifade etti.

KIBRIS GAZETESİ - 6 Nisan 2009

Aşure etkinliği

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, "Aşure Günü" etkinliği düzenledi.

Atatürk Spor Salonu´nda düzenlenen etkinliğe, bazı siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Server Kaya, Derneğin Gençlik Kolları Başkanı Özcan Uçaroğlu, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı birer konuşma yaptı.

Etkinlik şiirlerin okunması, semah gösterisi ve aşure dağıtımıyla sona erdi.

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Server Kaya, derneklerinin sadece Alevileri temsil eden bir dernekten çok, aydın, demokrat, ilerici, tüm insanlara açık bir oluşum olduğunu belirtti.

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği´nin insan sevgisini ve hoşgörüsünü anlatan ve yaşatan bir dernek olduğunu ifade eden Kaya, "Bizler pir Sultan Abdal felsefesini yeni kuşaklara en iyi şekilde aktarmak için varız" dedi.

Pir Sultan Abdal´ın savaştığı "Hızır paşalarla bugün kendilerinin savaştığını" söyleyen Kaya, bugünkü etkinliği Muharrem ayında yapmaları gerekirken yer sıkıntısı nedeniyle bugün yaptıklarını belirterek, bundan sonraki etkinliklerini daha rahat yapabilmek için yetkililerden yer talep etti.

Kaya konuşmasının sonunda şunları söyledi;

"Bu yol 72 millete bir gözle bakmayı gerektirir. Bunun farkında olarak, Aşure etkinliğimize katılan Alevi-Sünni bütün canlara teşekkür ederiz".

KIBRIS VATAN GAZETESİ - 6 Nisan 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.