Kıbrıs PSAKD : Ayrımcılığa karşı toplanıyoruz

Kıbrıs PSAKD : Ayrımcılığa karşı toplanıyoruz

Kıbrıs PSAKD : Ayrımcılığa karşı toplanıyoruzKıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği 8 Kasım Büyük Alevi Mitingine ilişkin...

A+A-

Kıbrıs PSAKD : Ayrımcılığa karşı toplanıyoruzKıbrıs PSAKD : Ayrımcılığa karşı toplanıyoruz

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği 8 Kasım Büyük Alevi Mitingine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Dernek Başkanı Selver KAYA imzasıyla yapılan açıklamada "Yüz yıllardır devletine vergi ödemiş, Vatandaşlık görev ve ödevlerini en önce yapmış bir toplum olarak Ötekileştirilmeye, ayrımcı politikalara ve hakaretlere artık son verin diyoruz" denildi. Açıklama da şu görüşlere yer verildi:

"Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde 8 Kasım 2009 Pazar günü Kadıköy’de yapılacak olan “EŞİT YURTTAŞLIK” mitingine katılmak üzere derneğimiz hazırlık yapmaktadır. Yönetim kurulu ve üylerimizden oluşacak bir heyetin katılacağı miting’te alevi toplumunun haklı ve insanı talepleri bir kez daha yasal çerçevede dile getirilecektir. Yüz yıllardır devletine vergi ödemiş, Vatandaşlık görev ve ödevlerini en önce yapmış bir toplum olarak Ötekileştirilmeye, ayrımcı politikalara ve hakaretlere artık son verin diyoruz. İnsani taleplerimizi bilmeyen duymayan kalmamıştır. Siyasi oyunları bırakınız. Bizlere alternatifler sunmayınız. Öz kültürümüzü, aidiyetimizi sorgulamayınız. Değiştirmeye, bize ait olmayanı önümüze koymayınız. İnsanız ve haklarımızı insanca hoşgörü ortamlarında kardeşçe istiyoruz.

Kıbrıslı Pir Sultanlar olarak geliyoruz. K.K.T.Cumhuriyeti'nin emekçileri-devrimcileri, demokrasi yandaşları, insanı seven ve höşgören, paylaşmayı bilen, yurdunu tüm renkleriyle kabul etmiş ve seven sevgili canlar; Bu haklı davamızda sizleride aramızda görmekten onur duyacağız."

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, mitinge katılmak isteyenlerin dernekle iletişime geçmesini istedi.

KAYNAK : Alevihaber.com - 25 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.