Kıbrıs'tan İstanbul'a Miting Uçağı

Kıbrıs'tan İstanbul'a Miting Uçağı

Kıbrıs'tan İstanbul'a Miting Uçağı    8 Kasım büyük Alevi mitingi yaklaşırken, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür...

A+A-

Kıbrıs'tan İstanbul'a Miting UçağıKıbrıs'tan İstanbul'a Miting Uçağı
   
8 Kasım büyük Alevi mitingi yaklaşırken, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, mitinge katılacaklar için Kıbrıs'tan İstanbul'a uçak kaldıracak.

Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde geçen yıl 9 Kasım'da yüzbininin üzerinde katılımla Ankara miting düzenlenmişti. Bu yıl da İstanbul'da 8 Kasım'da Aleviler büyük bir miting düzenlemeye hazırlanıyor. Kadıköy'de yapılacak mitinge katılım için Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından uçak kaldırılacağı açıklandı. Dernek tarafından yapılan açıklamada ''Alevilerin demokratik taleplerinin gerçekleşmesi için Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) öncülüğünde yürütülen mücadelede önemli bir eşik olacağına inandığımız 8 Kasım'da Kadıköy'de yapılacak olan Mitingi'nde, Türkiye'nin ve Dünyanın dört bir yanından Kadıköy Meydanı'nı dolduracak canlarla taleplerimizi haykırmak için Kıbrıs'tan İstanbul'a uçak kaldırılacaktır" denildi.

Mitinge katılacak sanatçılar da belli oldu. Mitinge, Sabahat Akkiraz, Şevval Sam, Emre Saltık, Suavi ve Edip Akbayram katılacak. Sanatçılar, yapılacak konuşmaların ardından kısa birer konser verecek.

BİRGÜN - 20 Ekim 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.