Kılıçdaroğlu ve Alevi dayanışması

Kılıçdaroğlu ve Alevi dayanışması

Kılıçdaroğlu ve Alevi dayanışmasıAli Atıf BİR / Bugün Pazartesi günü Hasan Bülent Kahraman Sabah'taki köşesinde şöyle...

A+A-

Kılıçdaroğlu ve Alevi dayanışmasıKılıçdaroğlu ve Alevi dayanışması

Ali Atıf BİR / Bugün

Pazartesi günü Hasan Bülent Kahraman Sabah'taki köşesinde şöyle yazdı:

"Gerçekçi olalım ve itiraf edelim. Adı CHP Genel Başkanlığı için ortaya çıktığı andan itibaren Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği üstünden de spekülasyonlar yapılmaya başlandı. CHP'de bir Alevi'nin genel başkan olması kabul edelim ki, Türkiye'de önemli bir dönüşümdür."

Kahraman sonra da şöyle ekledi:

"Kesinlikle sağ bir parti olan, yoksul, ezilmiş, dışlanmış kesimlerle hiçbir ilişkisi bulunmayan, sadece Gürsel Tekin'in son seçimler öncesinde İstanbul'da attığı bazı adımlarla belirli toplum çevreleri ve kimliklerle ilişki kurmayı akıl eden CHP'de bir Alevi'nin genel başkan olması kabul edelim ki, Türkiye'de önemli bir dönüşümdür. Bu ne "Kılıçdaroğlu Alevi siyaseti yapar ve yapacaktır" anlamına gelir ne de herhangi bir tarafgirlik anlamına..."

Tesadüf aynı gün Milliyet gazetesinde Kılıçdaroğlu'nun "sakin güç" İstanbul seçim kampanyasını yürüten Öykü Reklam Ajans Başkanı Necati Özkan'la yapılmış tam sayfa röportaj vardı.

Necati Özkan kardeşimiz de Alevi kökenli bir vatandaşımız. Tabii ki Sünni olmak ne kadar şerefli bir olguysa, Alevi olmak da o kadar şerefli bir olgu.

Türk toplumu bu tür "yapay" mezhep gündemlerini aşmalı artık... Protestan, Protestan, Katolik Katolik, Sünni Sünni, Alevi de Alevi'dir.

Bunlar insanın dini inanç dünyasına ait kimlikler ve siyasal yaşamla mümkün olduğunca uzak olmalılar. Hele de dini kimlik üzerinde siyaset kadar "yıkıcı" birey yok.

Tam burada Hasan Bülent Kahraman'a sorulması gereken şu: Kılıçdaroğlu'nun daha ilk seçim kampanyasında Alevi bir vatandaşımızla çalışmış olması "Alevi dayanışmasına" önem verdiğini, "tarafgir" davrandığını gösterir mi?

CHP'nin AK Parti iktidarında en fazla şikayet ettiği konu "Müslüman dayanışması ile yapılan atamalar, bağlantılar değil miydi?

Eğer Nesrin Baytok'un milletvekilliğini Baykal ile olan "kasete" bağlayabiliyorsak Kemal Kılıçdaroğlu-Necati Özkan ilişkisini de neden "Alevi dayanışmasına" bağlamayalım?

Bugün - 19 Mayıs 2010 Çarşamba

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.