Kilisede türküler yankılandı

Kilisede türküler yankılandı

Kilisede türküler yankılandı  Türkülere getirdiği farklı yorumla tanınan, perdesiz gitar ustası Erkan Oğur ve bağlama virtüözü...

A+A-

Kilisede türküler yankılandı Kilisede türküler yankılandı
 
Türkülere getirdiği farklı yorumla tanınan, perdesiz gitar ustası Erkan Oğur ve bağlama virtüözü İsmail Hakkı Demircioğlu, Higbury Islington'daki tarihi Union Chapel Kilise salonunda mükemmel bir konser verdi
 

Londra'da yaşayan türkü severler, etnik ve yerel ezgilerimizin iki ustası Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ile Kuzey Londra'nın Islington bölgesindeki tarihi Union Chapel Kilise salonunda buluştu.

Perdesiz gitarda olduğu kadar Otantik Halk Müziği'nde de ülkemizin önemli isimleri arasında yer alan Erkan Oğur, bağlama virtüözü İsmail Hakkı Demircioğlu ile birlikte mükemmel bir konser verdi.

Yaklaşık 750 kişi tarafından ilgiyle izlenen ve hafta sonu gerçekleşen gecede ilk önce Cahit Baylav yönetiminde Nihavend Müzik Grubu, sahne aldı.

Türk Sanat Musikisi'ni İngiliz toplumuna da sevdiren Baylav'ın grubu, programları sonunda dakikalarca alkış aldı.

Yönetmen ve tiyatro ustası Umut Ulaş Er'in sunduğu gecede alkışlar arasında sahneye gelen Türkiye'nin en özgün müzisyenlerinden Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'nun ilk seslendiği eser tasavvuf şairi Yunus Emre'nin "Aşkından Yanar Yüreğim" oldu.

İki bölüm halinde sunulan ve 2.5 saat sahnede kalan halk müziğinin iki dervişi, art arda Yunus Emre'den, Pir Sultan Abdal, Muhyi'ddin Arabi ve Hatayi'den deyişler seslendirdi.

Aralarında "Mamoş", "Eşref bey ağıdı" ve "Şu uzun gecenin gecesi olsam" gibi ağıtlar seslendirdi

Duyguların, aşkların ve yanmışların türkü, tını ve ağıtlarla anlatıldığı gece de, Atatürk de yad edildi. Programlarının sonlarına doğru Oğur, "İngiltere'de, Atatürk için yeterince çalışma yapılmıyor. Bu sebeple, Atatürk'e hitaben bir Selanik türküsü olan 'Bülbülüm Altın Kafeste' adlı eseri seslendiriyoruz" dedi. 

Gecede "Yarim senden ayrılalı", "Zeynep", "Bugün ben bir güzel gördüm", "Fırat" ve "Dağlar" adlı Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait türkülerini kendilerine özgü tarzlarıyla seslendiren Oğur ve Demircioğlu, programları sonunda ayakta alkışlandı.
 
kibrisgazetesi.com - Eylem ERAYDIN / LONDRA - 1 Şubat 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.