Kimsenin camiye gitmediği Alevi köyüne 2'inci cami

Kimsenin camiye gitmediği Alevi köyüne 2'inci cami

Kimsenin camiye gitmediği Alevi köyüne 2'inci camiAlevi açılımı kapsamında AKP iktidarı Alevi köylerine cami yapmaya ve imam atamaya...

A+A-

Kimsenin camiye gitmediği Alevi köyüne 2'inci camiKimsenin camiye gitmediği Alevi köyüne 2'inci cami

Alevi açılımı kapsamında AKP iktidarı Alevi köylerine cami yapmaya ve imam atamaya devam ediyor. AKP'nin Alevi açılımıyla birlikte Amasya'da camisiz Alevi köyü kalmazken, ikinci camilerin temeli atıldı. Kimsenin camiye gitmediği köyde ikinci caminin açılmasına ve cemevinin onarılmamasına köylüler isyan etti.

Misafirler için ikinci cami

Amasya merkeze bağlı Alevi köyü Direkli'de bir cami ve cemevi olmasına rağmen ikinci cami için temel atıldı. Aleviler ikinci camiye karşı çıkarken köyün muhtarı Salih Koç köyü ziyaret eden misafirler için ikinci camiyi yaptırdıklarını iddia etti.

Kimse camiye gitmiyor

Köylüler, yeni bir camiye gereksinim olmadığını, köyün cemevinin ise uzun süredir onarılmadığı için harabeye döndüğünü belirtti. Köylere hizmet getirebilmek için yetkililerin Alevi köylerine cami yaptırılmasını şart koştuğunu ifade eden Aleviler bu duruma tepki gösterdi. Amasya'da camisiz Alevi köyünün kalmadığını anlatan yurttaşlar, Direkli köyünde kimsenin camiye gitmediğini ifade etti.

Köye hizmet için cami yapıyorlar

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tokat Şube Başkanı Muharrem Erkan ise ikinci caminin yapılmasını 'devlet terörü' olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: 'İnsanların en temel haklarından biri de kendi inançlarını ve ibadetlerini özgürce yapmak bunu açık bir şekilde ifade etmektir. Yurdun birçok yerinde olduğu gibi Amasya'nın Direkli köyünde yaşayan insanlara devlet terörü uygulayarak 'Köyünüzün hizmet alabilmesi için köyünüze cami yapılmalı' demekteler. Sanki Alevilik utanılacak, korkulacak bir şey gibi algılatılmaya çalışılmakta.'

Törene AKP'liler katıldı

Alevi köyündeki ikinci caminin temel atma törenine Amasya Milletvekili Akif Gülle, AKP Merkez İlçe Başkanı Bilal Dümen, çevre ilçe ve beldelerin AKP'li belediye başkanları ile İl Müftüsü Selami Emen katılması dikkat çekti.

Gundem-online.com - ANF - 27 Temmuz 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.