Kitlesel bir 2 Temmuz için toplandılar

Kitlesel bir 2 Temmuz için toplandılar

Kitlesel bir 2 Temmuz için toplandılar(AHA - 06.06.2008) Madımak Katliamının 15.yıldönümü yaklaşırken İstanbul'daki demokratik...

A+A-

Kitlesel bir 2 Temmuz için toplandılarKitlesel bir 2 Temmuz için toplandılar

(AHA - 06.06.2008) Madımak Katliamının 15.yıldönümü yaklaşırken İstanbul'daki demokratik kurumlar, siyasi partiler, sendikalar, meslek odaları, Demokratik Kitle Örgütleri temsilcileri bir araya gelerek 2 Temmuz 2008'de neler yapılacağını konuştular. Toplantıya Alevi Bektaşi Federasyonu adına ABF Genel Başkan Yardımcısı Ali KENANOĞLU ve ABF Eğitim-Bilim Sekreteri Hatice KÖSE, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği adına PSAKD GYK üyeleri Metin ARSLANDOĞMUŞ ve Hüseyin YILMAZ katıldılar. 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu'nun çağrısıyla İstanbul TMMOB toplantı salonunda bir araya gelen kurum temsilcileri Sivas Katlimının 15. yıldönümünde birlikte ve kitlesel bir miting yapılması yönünde ortak bir irade ortaya koydular.

Toplantıya Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC), Türkiye Komunist Partisi (TKP), Alınteri, Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER), Sivas Dayanışma Derneği (SİDAD), Divriği Kültür Derneği, Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Demokratik Haklar Platformu (DHP), Devrimci Hareket Dergisi, Halk Kültür Merkezleri (HKM), Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Kaldıraç, PSAKD İstanbul Şubeleri katıldılar.

ABF ve PSAKD temsilcileri, önümüzdeki günlerde 2 Temmuz gündemine ilişkin, İstanbul'da bulunan Alevi kurumları ve yöre dernekleriyle de bir toplantı yapacaklarını bildirdiler.

Toplatıya katılan kurum temsilcileri genel olarak, Sivas Katliamının politik yönü, mitingin içeriğinin nasıl olması gerektiği, katliamda rol oynayan siyasi partilerle ayrışma vb. konularda görüş bildirdiler. Toplantı bazı teknik tartışmaların dışında ortak ve kitlesel bir miting için olumlu bir zeminde gerçekleştirildi. Kurumlar önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelerek çalışmalarını somutlaştıracaklar.

Sivas Katliamının 15. yıldönümü olan 2 Temmuz 2008'de İstanbul Kadıköy Meydanında bir miting yapılması planlanıyor.

ALEVİ HABER AJANSI ÖZEL HABER - 6 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.