Kıvırcık Ali'yi on binler uğurladı

Kıvırcık Ali'yi on binler uğurladı

Kıvırcık Ali'yi on binler uğurladı ÖNCEKİ gün trafik kazasında hayatını kaybeden, “Kıvırcık Ali” olarak bilen halk müziği...

A+A-

Kıvırcık Ali'yi on binler uğurladı Kıvırcık Ali'yi on binler uğurladı

ÖNCEKİ gün trafik kazasında hayatını kaybeden, “Kıvırcık Ali” olarak bilen halk müziği sanatçısı Ali Özütemiz, dün Avcılar Er Mahmut Dede Cemevinde düzenlenen görkemli bir törenin ardından toprağa verildi. On Binlerce seveni Kıvırcık Ali’yi son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Alevi türkülerini arabeske yakın bir formda yorumlayarak hem albümleriyle hem konserleriyle büyük ilgi gören Ali Özütemiz, 42 yaşındaydı.

ON BİNLER KATILDI

Törene Özütemiz ailesi, yakıları, Arif Sağ, Edip Akbayram, Suavi, Hakkı Bulut, Onur Akın, Yavuz Bingöl’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı ve binlerce seveni katıldı. Sevilen sanatçıya son görevlerini yerine getirmek isteyen binlerce vatandaşa sokaklar, caddeler yetmedi. Cemevi’nin etrafını hınca hınç dolduran vatandaşlar, etraftaki evlerin balkonlarına ve çatılarına çıkarak töreni takip etti. Cenaze töreninde Ali Özütemiz’in oğlu Eren ve kızı Ecem Özütemiz’de babalarının tabutunun hemen arkasında yerlerini aldı. Askerden izin alarak gelen oğul Eren Özütemiz’in elinde babasından ona yadigar kalan bağlama vardı. Bağlamayı hiç bırakmayan Eren Özütemiz ve kardeşi Ecem Özütemiz gözyaşlarına boğuldu.

Kalabalık bir süre sonra izdihama dönüşünce zor anlar yaşandı. Tabutu son bir kez görmek isteyen hayranları aile yakınlarına zor anlar yaşatınca anonsla uyarılar yapıldı. Cenaze namazını kıldıracak, Alevi Dedesi de izdiham nedeniyle güç anlar yaşadı. Devreye kendisi de Alevi Dedesi olan Ünlü Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ girdi. Sağ, konuşmasıyla kalabalığı sakinleştirdi. Cenaze namazının darlık yüzünden mezarlıkta kılınacağını, yapılacak dualara eşlik edilmesini istedi. Kalabalık, dualara hep birlikte eşlik etti. Kıvırcık Ali’nin cenazesi alınan helallik alınmasının ardından kalabalığın alkışları ve çiçek yağmuru altında Esenyurt Güzelce Mezarlığına götürüldü.

YENİ ALBÜMÜNÜ HAZIRLIYORDU

Beşiktaş’taki bir stüdyoda gece geç saatlere kadar albüm çalışması yaptıktan sonra Büyükçekmece Güzelce’de bulunan evine döndü. Özütemiz, saat 05.30 sıralarında evinden çıkarak Ankara’da katılacağı bir televizyon programına yetişebilmek için Atatürk Havalimanı’na doğru hareket etti. Tepecik bağlantı yolunda çamur nedeniyle kayganlaşan yolda kaza yapan Özütemiz kurtarılamadı.

ÖLÜM SENİ ARAR OLDUM

Kıvırcık Ali’nin ‘ Hepimize Yeter Dünya ‘Adlı son albümünde seslendirdiği ‘Nerdesin’ türküsü sanki bugünü anlatıyordu. Havalimanına giderken Büyükçekmece’de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren ünlü türkücü, sözü ve müziği kendisine ait olan Nerdesin adlı türküde, “ Izdırabı gül suyuna bandılar / Gülüm seni arar oldum nerdesin / Ayrılığı altın tasta sundular / Ölüm seni arar oldum nerdesin” diyordu.

Ecemsu adında kızı ve Eren adında oğlu bulunan Kıvırcık Ali’nin geçen yıl evlendiği ikinci eşi Aslı Özütemiz de üç aylık hamileydi.

İstanbul/EVRENSEL - 13 Ocak 2011

Kıvırcık Ali'yi on binler uğurladı

Kıvırcık Ali'yi binlerce kişi uğurladı

Son yolculuğuna uğurlanan Kıvırcık Ali için Er Mahmut Dede Cemevi'nde düzenlenen törende, yoğun katılım nedeniyle izdiham yaşandı.

İSTANBUL - Çatalca'da dün geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden, 'Kıvırcık Ali' olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz için Avcılar Er Mahmut Dede Cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Yoğun katılım nedeniyle izdihamın yaşandığı törenin ardından Özütemiz, toprağa verildi.

Ali Özütemiz için törenin yapılacağı Yeşilkent Mahallesi'ndeki cemevine ulaşan yollardaki araç trafiği, yoğun katılım nedeniyle zaman zaman durma noktasına geldi. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, aracından inerek cemevine yürüyerek ulaştı.

Cemevi önünde düzenlenen tören sırasında da aşırı kalabalık nedeniyle izdiham yaşanırken, fenalık geçiren bir kişi sağlık görevlileri tarafından alandan uzaklaştırıldı.

'Türkiye'de Aleviler'i özgürleştiremedik'

Tören öncesinde konuşan Özütemiz'in arkadaşı CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, ''Daha Türkiye'de demokrasiyi yerleştiremedik Ali... Daha Türkiye'de Aleviler'i özgürleştiremedik Ali... Daha Türkiye'de göğsümüzü gere gere özgürlük türküleri söylemedik Ali... Bu ülkede demokratik, laik cumhuriyeti savunanların boynu bükük. Seni çok seviyorum canım arkadaşım'' dedi.

Daha sonra Özütemiz için Alevi-Bektaşi usulüyle tören düzenlendi ve Özütemiz için helallik istendi.

Dini törenin ardından omuzlar üzerinde cenaze aracına kadar taşınan Özütemiz'in naaşı, Esenyurt Gülbahçe Mezarlığında defnedildi.

Bu arada, cenaze aracının arkasından yürüyen kalabalık grup nedeniyle, TEM Otoyolu Avcılar bağlantı yolu bir süre trafiğe kapandı.

ntvmsnbc ve Ajanslar - 12 Ocak 2011 Çarşamba

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.