Kızıl Deli  Anma Etkinlikleri Yunanistan’da çoşkuyla devam ediyor

Kızıl Deli Anma Etkinlikleri Yunanistan’da çoşkuyla devam ediyor

Seyyit Ali Sultan Dergahı tarafından hazırlanan programa göre, Yayla Hizmeti 2 Ağustos Cuma günü Ruşenler Köyü'nde, Yağlı Güreşler ise 3 Ağustos Cumartesi ve 4 Ağustos Pazar günü Zeçek Yaylası'nda yapı lacak.

A+A-

 

AHA  – Yedi asırlık bir geçmişe sahip olan ve her yıl geleneksel olarak Ağustos’un ilk haftasında düzenlenen  ‘’Seyyid Ali Sultan Anma Etkinlikleri ve Seçek Yağlı Güreşleri, 2 Ağustos’ta Yunanistan’ın Ruşanlar Köyü’nde başladı.  

Seyyit Ali Sultan Dergahı tarafından  hazırlanan programa göre, Yayla Hizmeti 2 Ağustos Cuma günü Ruşenler Köyü'nde, Yağlı Güreşler ise 3 Ağustos Cumartesi ve 4 Ağustos Pazar günü Zeçek Yaylası'nda yapı lacak.

Bu yıl düzenlene Kızıl Deli’yi anma etkinliğine Seçek Yağlı Güreşleri'nin bu yılki ağası Ruşenler köyünden Ali Kehaya, Seyyid Ali Sultan Degahı Başpostnişini  Mehmet İslamoğlu, Seyyid Ali Sultan Degahı Koruma Heyeti Başkanı Ahmet Kara Hüseyin,  Soflu Belediye Başkanı Panagiotis, Seyit Ali Sultan‘ın talibi olan AABK Onursal Başkanı Turgut Öker, HDP İstanbul Milletvekili  Zeynel Özen, yazar  Ali Yıldırım, Yol Tv yöneticileri Özkan Lafatan ile Mahmut Akgül ve kalabalık bir kitle katıldı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.