Kızılırmak Gençlik Meclisi : Tanınmak istiyoruz

Kızılırmak Gençlik Meclisi : Tanınmak istiyoruz

Kızılırmak Gençlik Meclisi : Tanınmak istiyoruz Devlet, siyasal İslamcı çizgide bulunan bir Alevi örgütlenmesine gitmek istiyor. Bu...

A+A-

Kızılırmak Gençlik Meclisi : Tanınmak istiyoruzKızılırmak Gençlik Meclisi : Tanınmak istiyoruz

Devlet, siyasal İslamcı çizgide bulunan bir Alevi örgütlenmesine gitmek istiyor. Bu yapılan çalışmalar devleti bir nevi Sünnileştirme operasyonu olarak değerlendirilebilir.

Devlet, siyasal İslamcı çizgide bulunan bir Alevi örgütlenmesine gitmek istiyor. Bu yapılan çalışmalar devleti bir nevi Sünnileştirme operasyonu olarak değerlendirilebilir. Oysa biz Aleviler geleneksel ve sosyal yaşam biçimlerini, kendi tanımlamalarına ve ihtiyaçlarına uygun yapılarını sürdürmekte ısrarlıyız. Alevilerin AKP’nin ihsanına ihtiyacı yoktur. Bir an önce ayrımcılığa son verilmesi ve cemevlerinin ibadethane olarak tanınması gerekmektedir. Bir insan hakları ihlaline dönüşen zorunlu din dersleri kaldırılmalı, Alevi köylerine zorla cami yapılmasına, imam atanmasına ve asimilasyon uygulamalarına son verilmelidir. ‘Açılım’ diye tabir ettiğimiz bu hareketin Alevilerin inanç ve kültürlerini özgürce yaşamalarını sağlamak için samimi bir yaklaşım olmadığını düşünmekle beraber, kendi yandaşları üzerinden AKP güdümlü bir Alevi örgütlenmesi yaratılmak isteniyor olmasını görmekteyiz. Daha Maraş’ı, Sivas’ı, Çorum’u bize unutturmaya çalışan zihniyetin yaptıklarını unutmadık. Sivas’ta katledilen 35 canımıza mezar olan Madımak Oteli’nin bir müze, hatta ve hatta bir kütüphane olmasını bile sağlamayan AKP Hükümeti’nin bu yaklaşımına yanaşmıyoruz ve dış güçleri memnun etmek için mecburi yapılmış bir açılım olarak tanımlıyoruz.

Demokratik bir diyalog yolundan uzaklaşıp Şark kurnazlığı ile yandaş bir Alevi kurumu yaratma girişimini desteklememiz de mümkün olamaz. AKP’nin Aleviliğe ve Alevilere resmi üniforma giydirerek Sünnileştirme projesi hem demokrasi, hem evrensel hukuk normları, hem de laiklik açısından tehlikeli bir yaklaşımdır.

Aleviliği İslam dışı görmeyen bir örgütlenmeye de gideceklerini söylüyordu AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu. Bunun altındaki amaç ise kapitalizmin en önemli politikası olan “böl parçala yönet” mantığı ile birebir uyuşmaktadır. AB’ye şirin görünmek amacıyla yapılan bu politikaların utanç verici olduğunu belirtmekle beraber, Alevilerin üzerinde oynanan oyunların son bulmasını istiyor, bunun da gerçekleşmeyeceğini biliyoruz. Bizler artık “tanımlanmak değil tanınmak istiyoruz”!..

(*) Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Gençlik Meclisi

EVRENSEL - 15 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.